Politic

Dacian Cioloș conduce lista candidaților REPER pentru alegerile europarlamentare

schedule 11 mar. 2024, 14:26

Dacian Cioloș conduce lista candidaților REPER pentru alegerile europarlamentare
Sursa foto: Agerpres
Partidul REPER a lansat lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, cu Dacian Cioloș în frunte și un program politic ambițios.

Partidul REPER a anunțat oficial lista candidaților pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu Dacian Cioloș în fruntea listei. Alături de fostul premier, lista include europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, deputații Andrei Lupu și Oana Cambera, Simina Tulbure, fizicianul Cristian Presură și profesorul universitar Ciprian Mihali.

Dacian Cioloș a subliniat ambiția partidului de a schimba peisajul politic actual, afirmând că REPER este pregătit să muncească pentru a convinge cetățenii de calitatea echipei sale. Ramona Strugariu, copreședinta partidului, a evidențiat că lista candidaților respectă paritatea de gen și cotele de tineri, demonstrând angajamentul partidului pentru valorile democratice și europene.

Programul politic al REPER pentru alegerile europarlamentare include inițiative pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale, lupta anticorupție, susținerea fermierilor, integrarea României în spațiul Schengen și zona Euro, promovarea unei economii verzi și digitale, susținerea integrării Republicii Moldova în UE, crearea unei armate europene, îmbunătățirea educației și sănătății, și protejarea patrimoniului cultural național.

Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER, a accentuat profesionalismul și integritatea echipei, precum și contribuția acesteia la respectarea României la nivel european. Partidul își propune să continue promovarea intereselor României în Parlamentul European și să aducă schimbări pozitive în diverse domenii de interes național și european.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---