Social

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se va închide în funcție de condițiile meteorologice

schedule 10 oct. 2023, 09:30

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se va închide în funcție de condițiile meteorologice
Yevhenii Chulovskyi/Shutterstock

Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan nu se va mai închide în funcție de sezon, ci de condițiile meteo.

Transalpina și Transfăgărășan se vor închide în funcție de condițiile meteo

Potrivit unor reglementări ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulația rutieră pe cele mai înalte drumuri din România, Transalpina și Transfăgărășan, se închidea la începutul lunii noiembrie. Reprezentanții CNAIR au decis ca de acum circulația de pe Transfăgărăşan şi Transalpina să se închidă în funcție de condițiile meteo.

Regulamentul de funcționare s-a schimbat, iar închiderea la sfârșitul lunii octombrie se amână pe tronsoanele înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărăşan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.

Totodată, reprezentanților CNAIR, fac verificări pe Transalpina în fiecare dimineață.

"Cel mai important pentru noi sunt condițiile de siguranță ale participanților la trafic. În fiecare zi, efectuăm revizie cu un utilaj echipat cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Utilajul este pregătit să intervină dacă este nevoie. Până acum nu a fost nevoie să intervenim. În momentul în care se constată că există un risc pentru participanții la trafic, se va lua decizia închiderii circulației. Facem apel la conducătorii auto să respecte programul de acces pe Transalpina, între orele 8.00 și 20.00“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai impresionante trasee rutiere din întreaga lume. Acesta a fost construit în perioada 1969-1974. Traseul începe în localitatea Bascov din județul Argeș și se încheie în apropierea localității Cârțișoara, având o lungime de aproximativ 151 de kilometri.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având o altitudine de 2.145 de metri. Această șosea trece prin județele Alba, Vâlcea și Gorj, având o lungime totală de 148 de kilometri, ce se întinde pe crestele munților Parâng.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---