Externe

Avionul românesc, reținut de trei zile în Franța, a fost lăsat să plece

schedule 25 dec. 2023, 10:38

Avionul românesc, reținut de trei zile în Franța, a fost lăsat să plece
Antena 3/Youtube

Un avion de tip A340 al companiei române Legend Airlines a fost reținut la sol în Franța timp de trei zile pe aeroportul din Vatry, în Marne, cu suspiciunea că ar face trafic de persoane. Într-un final, aeronava a primit permisiunea de a pleca.

Avionul românesc, reținut în Franța, lăsat să plece

Avionul de tip A340, care aparține companiei românești Legend Airlines, a fost imobilizat de către autorităţile franceze pe aeroportul din Vatry, în Marne, acum trei zile. Avionul era suspectat că face trafic de persoane. Duminică, în Ajunul Crăciunului, prefectura a anunțat că avionul poate să plece.

”În cadrul anchetei judiciare, confiscarea aeronavei a fost ridicată în această (duminică) dimineaţa”, anunţă pe X prefectura.

Începând de joi, pe aeroportul francez au fost izolați sub control judiciar de către Poliţia de Frontieră cei 303 pasageri care se aflau la bordul aeronavei românești.

”Această decizie permite luarea în calcul a redirecţionării pasagerilor plasaţi în zona de aşteptare. Prin urmare, autorităţile competente din cadrul (Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile) DGAC vor depune eforturi să obţină o autorizaţiile necesare redecolării avionului, lucru care ar urma să intervină cel mai târziu luni dimineaţa”, de Crăciun, anunţă în acest comunicat prefectura.

Avionul urmează să plece în India, a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele Baroului Avocaţilor din Châlons-en-Champagne François Procureur. Mai mulţi avocaţi ai pasagerilor aeronavei reținute în Franța au declarat că condiţiile din aeroport sunt ”nedemne”.

”Azi (duminică) avem femei, bărbaţi şi copii foarte mici în această sală ţinuţi împreună de trei zile şi avem în vedere să-i menţinem până la 31 (decembrie), potrivit datei anunţate de prefectură”, a declarat la BFMTV o avocată din Baroul din Châlons, Aurore Opyrchal.
”Duşurile se află afară, iar în aceste condiţii climatice nu este ideal”, a declarat ea.
”Suntem la Vatry, în mijlocul pustietăţii, dar există depozite de întreprinderi pe care le putem elibera, în toiul sărbătorilor de sfârşit de an, pentru a reuni familiile şi a le permite să aibă condiţii mai decente”, a insistat avocata.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.596 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8018 RON
-0.01910
HUF
HUF: 1.2891 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.0773 RON
0.00390
Convertor valutar

Rezultat: ---