S-a deschis cel mai lung pod arc din România. ”Este un proiect 100% românesc. Un alt drum spectaculos care merita văzut”
Cel mai lung pod arc din România a fost deschis, luni. Acesta are o lungime de 170 de metri și este un proiect românesc în totalitate.
A fost inaugurat cel mai lung pod arc din România
Cel mai lung pod arc din România a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni. Podul este cunoscut drept Podul Dâmboviţei și face legătura între Argeș și Brașov. Anunțul a fost făcut de Prefectura Argeș.
”Astăzi a fost deschis circulaţiei Podul Dâmboviţei, pod care face legătura între judeţele Argeş şi Braşov. Noul pod peste râul Dâmboviţei este un proiect 100% românesc - de la proiectanţi până la firma constructoare - şi este cel mai lung «pod de tip arc cu calea sus» din România”, a transmis, luni, Prefectura Argeş.
Noul pod se găsește pe DN73 din judeţul Argeş, comuna Dâmbovicioara. Acesta are o lungime totală de 170 metri şi traversează râul Dâmboviţa, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 metri fiecare, a mai transmis Prefectura Argeș.
Citește și:
> Circulația de pe podul Brăila s-a deschis. Reguli de circulație pentru șoferi
> Mărturiile românilor din iadul grecesc: „Au ars multe hoteluri. Catastrofă”
> Lung șir de nereguli la Ferma Dacilor. Angajații ISU Prahova au petrecut la pensiunea din Tohani
Lungimea totală a proiectului de infrastructură este de 760 metri (pod peste râul Dâmboviţa şi rampele de acces), iar acesta va reprezenta o variantă de ocolire a localității Podul Damboviței, preluând astfel traficul de pe traseul istoric Rucăr - Bran.
Odată cu deschiderea acestui nou pod se vor elimina restricțiile de tonaj și de gabarit de pe DN73, astfel fiind redeschis traficul greu dintre Pitești și Brașov. Valoarea totală a proiectului românesc este de 46 milioane lei, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene.
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.