Rezultatele Evaluării Naționale 2024 vor fi anunțate pe 3 iulie

03 iul. 2024, 11:15
Stirile Pro TV/Youtube
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Rezultatele Evaluării Naționale 2024 vor fi afișate pe 3 iulie, cu posibilitatea de contestații în 3-4 iulie și rezultate finale pe 9 iulie.

Rezultatele Evaluării Naționale pentru anul școlar 2024 vor fi publicate pe data de 3 iulie pe site-ul oficial evaluare.edu.ro, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. Elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute vor avea posibilitatea să depună contestații în zilele de 3 și 4 iulie. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi disponibile pe 9 iulie.

Conform procedurilor, rezultatele vor fi comunicate în mod anonim, prin intermediul unor coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, pentru a respecta Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaților la prima probă susținută.

Pentru a vedea rezultatele, fiecare elev va trebui să introducă codul unic primit de la școală. Lista publicată pe edu.ro va include codul candidatului, școala de proveniență, notele obținute la fiecare probă, eventualele note de la contestații și media finală la Evaluarea Națională.

Elevii nemulțumiți de rezultate pot depune contestații la centrele de examen sau electronic, în intervalul orar specificat. O declarație-tip, completată și semnată de către elev și părinte sau reprezentant legal, va însoți contestația, prin care se recunoaște că nota finală poate fi modificată în urma reevaluării.

Rezultatele Evaluării Naționale sunt esențiale pentru admiterea în învățământul liceal, având în vedere că media obținută la acest examen contează în calculul mediei de admitere la liceu.



Citeste si