Putin avertizează că avioanele F-16 furnizate Ucrainei vor deveni ținte legitime

28 mar. 2024, 09:23
Foto: Asatur Yesayants/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Putin avertizează că F-16-urile pentru Ucraina vor deveni ținte, menționând riscul nuclear și negând agresiunea NATO.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că avioanele de luptă F-16, care ar putea fi furnizate Ucrainei de către țările occidentale, nu vor schimba situația pe câmpul de luptă, dar a subliniat că acestea vor deveni ținte legitime dacă vor fi folosite din țări terțe. Într-o întâlnire cu piloții militari ruși, Putin a menționat că avioanele F-16 pot transporta arme nucleare, ceea ce va fi luat în considerare în planificarea militară a Moscovei.

Aceste comentarii vin în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut aliaților occidentali să accelereze livrarea avioanelor F-16 și să transfere mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în urma unui atac rusesc în Harkov. Putin a asigurat că Rusia nu are intenții agresive față de statele NATO și a respins ideea că ar ataca țări precum Polonia sau statele baltice.

Belgia, Danemarca, Norvegia și Olanda sunt printre țările care s-au angajat să doneze F-16 Ucrainei, iar o coaliție de țări, inclusiv România, a promis să ajute la instruirea piloților ucraineni în utilizarea acestor avioane.



Citeste si