Polițist din Maramureș testat pozitiv pentru substanțe interzise înainte de a intra în serviciu

25 apr. 2024, 11:49
politie politist
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Polițist din Maramureș testat pozitiv pentru substanțe interzise înainte de serviciu; IPJ a inițiat ancheta.

Un polițist din Maramureș, care urma să înceapă tura de serviciu în orașul Șomcuta Mare, a fost testat pozitiv pentru substanțe interzise. Incidentul a avut loc miercuri seara, iar agentul a fost imediat retras din dispozitiv și transportat la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea confirmării rezultatelor inițiale.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș a comunicat că, în urma testării cu aparatul din dotare, au fost identificate indicii ale prezenței substanțelor psihoactive în organismul polițistului. Compartimentul Control Intern al IPJ Maramureș a demarat procedurile specifice pentru a dispune măsurile legale ce se impun în astfel de cazuri.

Conform procedurilor standard, toți polițiștii sunt instruiți și evaluați din punct de vedere al capacității de exercitare a atribuțiilor de serviciu la intrarea în tură. IPJ Maramureș a subliniat că instituția se delimitează ferm de orice comportamente sau acțiuni necorespunzătoare care contravin legii și valorilor instituției.



Citeste si