Externe

Derek Chauvin, poliţistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, a murit. A fost înjunghiat în închisoare

schedule 25 nov. 2023, 16:44

Poliţistul american Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, a fost rănit prin înjunghiere de un alt deținut într-o închisoare federală din Arizona, în sud-vestul SUA, conform The New Yotk Times. Moartea lui Floyd a provocat o mișcare amplă antirasistă în Statele Unite.

Derek Chauvin, polițistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, înjunghiat în închisoare

Fostul polițist Derek Chauvin „a fost înjunghiat vineri într-o închisoare federală din Tucson, în Arizona, afirmă două persoane la curent cu acest caz”, scrie cotidianul american, citat de Agerpres. Autorităţile penitenciare federale americane au transmis o declaraţie confirmând o „agresiune”, fără a preciza însă numele victimei.

Angajaţi ai închisorii „au luat măsuri pentru a salva viaţa unei persoane încarcerate", fiind solicitată asistenţă din partea serviciilor medicale de urgenţă, conform lor.

Deţinutul a fost transportat „spre un spital local pentru a primi îngrijiri acolo şi pentru a fi examinat”, au mai adăugat acestea. 

Pe 25 mai 2020, omul legii, polițist al Minneapolis (est), și-a ținut genunchiul pe gâtul afro-americanului de 40 de ani aproape zece minute, impasibil la intervențiile trecătorilor și gemetele lui Floyd. 

Alți doi polițiști au ajutat la menținerea acestuia la pământ. Scena, care a fost filmată și postată online, a provocat uriașe manifestații împotriva rasismului și a violențelor polițienești pe teritoriul SUA și în afara lui. 

Derek Chauvin a fost găsit vinovat de omor de către justiția statului din Minnesota în urma unui proces extrem de mediatizat în 2021. El a fost condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare.

Curtea Supremă SUA a respis, săptămâna trecută, recursul lui Derek Chauvin împotriva acestei condamnări. Fostul om al legii și-a recunoscut vina de „încălcarea drepturilor civile” ale lui George Floyd în fața unui judecător federal, fiindu-i astfel schimbată pedeapsa în 2022 la 21 de ani de carceră.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---