Mai multe stânci au căzut pe Transalpina în zona lacului Tău Bistra din Alba. Porțiunea de drum a fost blocată
Transalpina, cunoscut ca drumul național 67 C, a fost blocat vineri, 28 aprilie, în urma căderii unor stânci de pe versanți. Acestea au ajuns pe carosabil, în zona lacului Tău Bistra din Alba, iar autoritățile au decis să restricționeze traficul în regiune până la rezolvarea problemei.
Transalpina, blocată de căderea unor stânci de pe versanți
Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au anunțat că după căderea pietrelor, drumul a fost închis pe ambele sensuri.
„În jurul orei 14:40, în urma căderilor de pietre de pe versant, DN 67 C (km 105 în zona Lacului Tău Bistra), a fost blocat pe ambele sensuri. În acest moment se intervine pentru degajarea drumului și reluarea traficului rutier de către administratorul drumului SDN Alba” au transmis reprezentanții instituției.
În jur de două ore circulația a fost reluată, însă există riscul ca o altă alunecare de pietre să se producă în viitorul apropiat. Este un al doilea caz de acest gen care se întâmplă în doar câteva zile. Miercuri a avut loc o altă alunecare, care a blocat drumul până joi dimineață. Utilajul cu care s-a încercat evacuarea drumului a fost și el avariat de pietrele căzute de pe versant.
Citește și:
> De ce nu a rămas însărcinată Lora până la vârsta de 41 de ani. Declarațiile artistei
> Anamaria Prodan, dedicație pentru Laurențiu Reghecampf
> Mai multe cutremure au avut loc noaptea trecută în România
Transalpina - DN 67C, cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, trece prin Munții Parâng, Munții Cindrel, Munții Lotrului, Munții Șureanu, și face legătura între Oltenia și Transilvania. Șoseaua ajunge în Pasul Urdele la o altitudine de 2.145 metri.
Ce obiective turistice poți vedea de pe Transalpina
„Regele drumurilor” are un traseu de137 de kilometri, din Gorj (orașul Novaci), prin județele Vâlcea și Sibiu, până în Alba (orașul Sebeș). Deoarece este un drum alpin, acesta este închis iarna între Stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului.
Transalpina este cunoscut drept unul dintre cele mai captivante obiective turistice din România, mai ales pentru parcurgerea șoselei de unde se pot vedea Vârful Păpușa (2.136 m), Vârful Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vârful Urda (2.228 m), Vârful Micaia (2.170 m), Vârful Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu (urmând traseele ce pornesc din Obârșia Lotrului sau din zona Muntelui Mohoru), Mânăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra, Mânăstirea Oașa, Lacul Oașa, Lacul Tău, sau se pot vizita Stațiunile Rânca (Rânca Ski Resort) și Voineasa (Transalpina Ski Resort).
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.