Joe Biden, declarații controversate la adresa lui Vladimir Putin și Donald Trump

22 feb. 2024, 09:29
Evan El-Amin / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Președintele SUA, Joe Biden, a numit dur liderul rus Vladimir Putin "ticălos nebun" și promite sancțiuni majore împotriva Rusiei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut declarații dure la adresa liderului rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu donatorii Partidului Democrat desfășurată la San Francisco. Într-un limbaj neobișnuit pentru un șef de stat, Biden l-a numit pe Putin „ticălos nebun”, folosind expresia englezească „SOB” (son of a bitch), care poate avea mai multe traduceri în funcție de context.

În discursul său, Biden a subliniat că, deși războiul nuclear și Putin constituie o amenințare, schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare existențială pentru omenire. Președintele american a criticat și reacția fostului președinte Donald Trump la moartea în închisoare a opozantului rus Alexei Navalnîi, comparându-l pe Trump cu Navalnîi și acuzându-l că încearcă să-i dea lui Putin „undă verde pentru mai mult război și violență” în Ucraina.

De asemenea, Biden a promis că va anunța sancțiuni „majore” împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Navalnîi, reiterând astfel poziția sa fermă față de acțiunile Rusiei. Declarațiile președintelui american vin într-un context în care relațiile dintre SUA și Rusia sunt tensionate, iar situația internațională este marcată de incertitudini geopolitice.

În trecut, Biden l-a numit pe Putin „măcelar” și „criminal de război”, iar recentele sale remarci arată că poziția sa față de liderul rus rămâne neschimbată. Pe de altă parte, Vladimir Putin a sugerat că Biden ar putea fi un președinte american mai bun pentru Rusia decât Donald Trump, datorită experienței și predictibilității sale.




Citeste si