În ce comună se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din țară. Indemnizația pentru mamele de gemeni sau tripleți vor fi mai mari
Indemnizația pentru mamele de gemeni sau tripleți va fi mai mare decât salariul pe care unele mame îl primeau înainte să nască. Guvernul oferă pentru fiecare copil încă 50% din salariul mediu pe economie. Inclusiv cei care înfiază vor beneficia de majorare.
Indemnizația pentru mamele de gemeni sau tripleți, mărite
Raportat la un salariu mediu pe economie de 6.000 de lei, o mamă cu un singur copil va primi o indemnizație de 5.100 de lei, la fel ca până acum. Schimbările apar la mamele cu gemeni, care vor avea venituri mai mari decât cele încasate în timp ce mergeau la muncă.
În cazul lor, indemnizația crește cu 50% și ajunge până la 7.650 de lei. Cele mai mari indemnizații le vor avea mamele cu trei copii. Pentru ele, suma se dublează și ajunge la peste 10.000 de lei pe lună. De asemenea, crește și plafonul de impozitare, iar indemnizațiile de până la 10.512 lei nu vor fi taxate de stat.
Dar veniturile nu se vor majora numai pentru părinții de gemeni sau tripleți. Vor primi bani în plus și mamele care nasc al doilea copil în timp ce primesc deja indemnizația pentru creșterea primului nou-născut.
Citește și:
> Patru zodii care sunt mereu cu un pas în față. Te numeri printre liderii zodiacului?
> O blindată NATO a dărâmat gardul unei case din Covasna. Cum s-a produs incidentul
„Şi părintii care înfiază copii vor avea parte de aceleaşi beneficii. Dacă ar putea să înfieze mai multi copii si indemnizatia lor va creşte ca si cand ar fi vorba despre gemeni, tripleţi sau multipleţi”, a declarat Raul Giuglea, purtător de cuvânt al Ministerului Muncii.
De menționat este că părinții nu trebuie să depună documente noi, căci de toate actele se va ocupa Agenția Națională pentru Plăți.
În ce comună din țară se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți
„Primesc foarte multe solicitări din partea familiilor, în special din partea tinerilor care îşi doresc să fie susţinuţi pentru a avea un copil şi pentru a-l putea creşte în condiţii decente”, a transmis Natalia Intotero, ministrul Familiei.
În localitatea Sângeorgiu de Mureş pare că oamenii nu ţin cont de venituri. Aici se nasc cei mai mulţi gemeni şi tripleţi din toată ţara.
Citește și:
> Tradiții și obiceiuri populare de Crăciun. Ce se face în Ziua Nașterii Domnului
Vârsta medie la care românii fac primul copil a crescut. Femeile nasc la 28 de ani, cu 5 ani mai târziu comparativ cu acum 16 ani. Și bărbații amână momentul și mai mult față de alți ani. Acum devin tați până la 34 de ani.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.