Green Start-Up Sustainability Forum & Awards: economia circulară, singura alternativă pentru economia actuală

20 iun. 2023, 14:43
Foto: green.start-up.ro
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Prima ediție a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards va avea loc pe data de 29 iunie, în București, la Deschis Gastrobar. Aducem alături de noi reprezentanți ai mediului public și privat, fondatori de startups și autorități centrale, într-o discuție despre cum putem construi un viitor durabil pentru țara noastră. Alexandru Laibăr, Director Executiv al CERC, este unul dintre speakerii care ni se alătură la eveniment.



Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 este un eveniment ce se va desfășura pe parcursul unei zile întregi, pe data de 29 iunie, la Deschis Gastrobar, în Capitală, începând cu ora 10.

Înscrie-te aici ca să participi la dezbatere alături de Alexandru Laibăr, Director Executiv la Circular Economy Coalition - CERC.

Forumul va aduce la aceeași masă actorii relevanți pentru strategia României de a deveni o țară cu adevărat sustenabilă și va reuni atât oficiali al administrației publice, cât și experți de mediu și sustenabilitate, companii și startup-uri care vin cu soluții ce pot accelera progresul pe care-l facem pentru a deveni o țară ”verde”.

Unul dintre panelurile de la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards va fi dedicat economiei circulare, despre care Alexandru Laibăr, Director Executiv al Coaliției pentru Economie Circulară (CERC) ne-a mărturisit că este „singura alternativă viabila la modelul economic actual, liniar, pentru că este evident pentru specialiști că resursele planetei sunt finite, iar cererea de resurse crește de la an la an”.

Tot el ne spune că, dincolo de limitarea impactului de mediu și protejarea biodiversității, economia circulară ne oferă și o soluție de supraviețuire ca specie.

Cu un background solid în economie circulară, implicare ESG și relații publice, Alexandru are o vastă experiență în domeniul circularității și cunoaște motivele pentru care economia liniară nu este un model economic viabil pentru societatea din prezent.

Am aflat de la Alexandru Laibăr faptul că în cadrul echipei executive de la CERC își dedică timpul mai mulți CEOs, care pe lângă această activitate își conduc și propriile companii. Aceștia aduc odată cu ei experiența vastă din domeniul economic și prezintă modele de bune practici, dar și informații valoroase din industriile în care aceștia activează.

Rezervă-ți locul la o discuție despre rolul economiei circulare în economia României aici.

„De asemenea, avem și experți în economie circulară, dintre puținii care sunt în România, care sunt membri ai asociației și cu care dezvoltăm proiecte și ne consultăm permanent”, ne-a mai împărtășit Directorul Executiv al CERC.


Povestea Asociației Coaliția pentru Economie Circulară își are originile în anul 2017, atunci când la inițiativa câtorva companii și oameni interesați de economie și de mediu, a apărut acest organism care vrea să implementeze în țara noastră mai multe elemente din Pactul Verde European, în special ceea ce ține de economia circulară.

Misiunea CERC este de a constitui un think-tank specializat în economie circulară și totodată de a cataliza schimbarea modelului de afaceri, de la cel liniar la circular.

Pentru cei care vor să facă chiar ei o schimbare la nivel personal, Coaliția pentru Economie Circulară le pune la dispoziție acest instrument, care poate măsura amprenta de carbon pentru locuințe, zboruri, transport în comun, dar și pentru deținerea unui autoturism.

Nu în ultimul rând, pentru dezvoltarea durabilă a României, Alexandru își dorește ca „acest concept să nu mai fie abstract pentru majoritatea cetățenilor, devenind un modus vivendi (mod de viață n. r.) pentru oameni, si o obligație satisfăcută de toate companiile și instituțiile - măsurabil și raportabil. În ritmul actual, conceptul se degradează și își pierde sensul în fiecare zi, odată cu folosirea sa abuzivă, în scopuri de marketing economic sau politic.

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 – temele primei ediții

Printre temele de discuție pe care le vom aborda în cadrul primei ediții a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards se numără:

  • Cum poți avea o industrie și un proces de producție mai verzi
  • Economie circulară
  • Orașul de 20 de minute – regândirea zonelor urbane
  • Soluții de energie regenerabilă în România
  • Bune practici pentru economii verzi
  • Retail verde și cu mai puțină risipă
  • Rolul pe care-l joacă inovația în sustenabilitate
  • Accesul la capital pentru finanțarea afacerilor verzi

Forumul se va încheia cu o ceremonie de premiere în cadrul căreia vom recunoaște eforturile inovatorilor, organizațiilor care ne inspiră să fim mai responsabili cu resursele pe care le avem la dispoziție și să asigurăm un viitor sustenabil și pentru generațiile viitoare.

Lista speakerilor se actualizează constant și poate fi urmărită pe site-ul dedicat.

Participarea la eveniment este gratuită, în format fizic sau online, în platforma de evenimente virtuale IC Events. Pentru participarea la eveniment, vă puteți înscrie aici.

Evenimentul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards este organizat de Green Start-Up.ro și susținut de start-up.ro, cu sprijinul partenerilor Genesys Properties, Electrolux, ABIEC, UniCredit Bank, Nhood, Autonom, Imod Flowers și cu susținerea partenerilor media The Recursive, Revista Progresiv, Social Innovation Solutions, CERC.



Citeste si