Decizia de extrădare a lui Paul-Philippe al României, aprobată de instanța din Malta

25 iun. 2024, 11:49
PanuShot/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Malta aprobă extrădarea lui Paul-Philippe al României, condamnat pentru corupție, decizia nefiind definitivă.

Instanța de fond din Malta a decis să aprobe cererea de extrădare a lui Paul-Philippe al României, condamnat în țara sa la o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu, care a precizat că decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Această hotărâre vine după ce inițial, un tribunal din Malta a respins cererea de extrădare, invocând riscul unei posibile încălcări a drepturilor fundamentale ale lui Paul-Philippe. Autoritățile române au făcut apel la această decizie, iar acum instanța malteză a răspuns pozitiv solicitării de extrădare.

Ministrul Justiției a mulțumit tuturor autorităților implicate pentru eforturile depuse în acest caz și a menționat că, până la jumătatea lunii iunie, România a reușit să aducă în țară 383 de fugari, cu sprijinul țărilor partenere.

Paul-Philippe al României a fost implicat într-un caz de corupție legat de retrocedarea ilegală a unor proprietăți, inclusiv a Fermei regale de la Băneasa, și a fost condamnat alături de omul de afaceri Remus Truică, care a primit o pedeapsă de șapte ani de închisoare cu executare.



Citeste si