Atacuri aeriene israeliene în Alep: Zeci de soldați sirieni și civili uciși

29 mar. 2024, 09:56
Nick Beer/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Atac aerian israelian în Alep, Siria, ucide 36 de soldați și civili, vizând depozite Hezbollah; Israelul nu comentează.

Cel puțin 36 de soldați sirieni și mai mulți civili au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra regiunii Alep din nordul Siriei, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH). Atacul, care a avut loc în zorii zilei de vineri, a vizat depozite de rachete aparținând grupului Hezbollah libanez, care luptă alături de regimul sirian.

Surse militare citate de agenția oficială siriană Sana au raportat de asemenea victime civile și militare în urma raidului. O sursă militară a declarat că „inamicul israelian a lansat un atac aerian împotriva mai multor obiective din Athriya, la sud-est de Alep”.

Armata israeliană nu a oferit comentarii cu privire la aceste informații de presă. Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în țara vecină, intensificându-și atacurile în contextul tensiunilor regionale. Oficial, Israelul susține că vizează îndeosebi Iranul și grupurile susținute de acesta, considerate o amenințare la adresa securității sale.



Citeste si