5 MODURI PRIN CARE ÎNVEȚI SĂ TE ELIBEREZI DE CE NU POȚI CONTROLA ASTFEL ÎNCÂT SĂ READUCI PACEA ÎN VIAȚA TA
Viața nu poate fi controlată în întregime. În loc să te focusezi pe lucrurile pe care nu le poți controla, îndreaptă-ți atenția asupra celor care depind de tine. Și, astfel, grijile și temerile vor dispărea, iar tu te vei simți mai bine.
De cele mai multe ori stresul vine din modul în care răspundem la ce ni se întâmplă, nu din întâmplările vieții. Ajustându-ne răspunsul reușim să ne eliberăm de toate grijile nepotrivite. Răbdarea și calmul sunt două superputeri ce ne descătușează sufletele și ne permit să ne concentrăm eficient pe acele lucruri care contează cu adevărat.
Dacă îți faci prea multe griji despre ce ar putea fi sau ce ar fi putut fi, vei ignora și vei trece cu vederea ce este aici și acum. Ține minte acest lucru. Fericirea înseamnă să renunți la ceea ce presupui că ar trebui să fie viața ta și să o apreciezi sincer pentru tot ceea ce este.
Îți sună cunoscute aceste gânduri?
- viața mea nu ar trebui să fie așa, vreau să o fac să fie diferită;
- există un singur lucru pe care mi-l doresc, nu pot fi fericită fără el;
- am perfectă dreptate, cealaltă persoană greșește;
- nu ar trebui să fiu unde sunt acum.
Citește și:
> 8 moduri de a scăpa de energia negativă din casă
> Horoscopul săptămânii 30 octombrie- 5 noiembrie 2023: Află ce îți rezervă astrele!
> Se reintroduce taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui A2
În toate aceste exemple comune, mintea se ține strâns de ceva - un ideal - un gând care nici măcar nu este reală. Și, dacă acest gând este luat în calcul, el duce la mult stres inutil, anxietate, nefericire, ură de sine și emoții depresive.
Pasul 1: Acceptă viața așa cum este ea
Viața nu a fost, nu este și nici nu va fi vreodată perfectă. Accept-o așa cum este ea, cu bune și cu rele, pentru că în imperfecțiunea ei vei găsi adevărata fericire.
Pasul 2: Învață să trăiești în momentul prezent
Citește continuarea pe Kudika.
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.