3 proiecte DYI pentru care nu ai nevoie de materiale costisitoare
Deși oferta magazinelor cu decorațiuni interioare este foarte generoasă, satisfacția de a avea obiecte create chiar de mâinile tale, unice prin detalii și chiar imperfecțiunea lor, este uriașă.
Proiectele DYI sunt o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber, de a-ți dezvolta creativitatea, de a scăpa de stres și, de ce nu, de a-i implica pe cei mici în activități de calitate.
Iată în acest articol trei idei de proiecte cu minimum de cheltuială pentru materiale, pe care le poți pune în aplicare ușor și care vor aduce bucurie, atât ție, cât și celor cărora ai putea să le oferi drept cadou. Vom detalia cum să faci un o vază rustică originală dintr-un borcan de sticlă și sfoară, o felicitare prin tehnica quilling și un tablou pentru bucătărie sau living, din dopuri de plută.
Un suport original pentru florile preferate: borcanul acoperit cu sfoară
Dacă îți plac aranjamentele rustice cu flori de câmp, următorul proiect este pentru tine. Ai nevoie de un borcan gol din sticlă, de 800 ml sau mai mare, rămas după consumarea murăturilor, de un ghem de sfoară și de un pistol cu silicon cald.
Citește și:
> Primăria Capitalei a atras fonduri de peste 520 milioane de lei din PNRR
> Plângere penală a lui Negoiță împotriva lui Nicușor Dan
> Marcel Ciolacu: Speranțe pentru investiții americane mari în România
Se întinde progresiv adezivul pe viitoarea vază și, cât este încă lichid, se lipește sfoara, înfășurându-se cu grijă. Continuă până la marginea borcanului sau la fundul acestuia, depinde de unde ai început, astfel încât să nu rămână niciun centimetru neacoperit de sticlă. Se lasă puțin la uscat, apoi se pot lipi, tot cu pistolul, frunze sau flori uscate, bucățele mici de dantelă, lăsând la vedere sfoara. O astfel de vază este ideală pentru imortele, buchete bogate din flori diverse, dar și pentru mult-iubitele tufănele ale toamnei.
O felicitare în tehnica quilling va încânta orice sărbătorit
Cadourile personalizate sunt întotdeauna apreciate pentru efortul depus de cel care dăruiește, de implicarea lui afectivă, și, de ce nu, pentru creativitatea și unicitatea obiectului. Alege să-ți scrii urările pe o felicitare lucrată chiar de tine în tehnica quilling, un proiect pentru care nu ai nevoie de materiale costisitoare. Le poți găsi în majoritatea librăriilor și papetăriilor și constau în: un set hârtie de quilling de diferite culori, un instrument de quilling cu fante de prindere a hârtiei și aracet.
Citește și:
> Nicușor Dan: „Luna Mai, luna Tineretului. Lansăm în Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureşteni”
> Proiect european în stil românesc. Echipamente anti-COVID comandate în pandemie, ajunse după 3 ani
> Top 3 Zodii care au nevoie să își depășească propriile frici pentru a reuși în viață
Quillingul, cunoscut pentru delicatețea și frumusețea rezultatelor sale, implică rularea fâșiilor de hârtie colorată în forme variate, care apoi sunt lipite pe felicitare pentru a crea modele deosebite. Poți realiza flori, inimi, forme abstracte sau orice alte motive care îți inspiră bucurie și afecțiune pentru cel sărbătorit. Fiecare buclă de hârtie adăugată aduce un plus de personalitate, iar combinația de culori face ca felicitarea să fie unică și memorabilă. În plus, procesul este relaxant și plăcut, oferindu-ți ocazia să îți exprimi creativitatea și să adaugi o notă specială fiecărui mesaj scris pe felicitare.
Un tablou decorativ din dopuri de plută
Dacă ai adunat dopuri de plută sau ai un prieten ori o cunoștință care lucrează într-un restaurant și o poți ruga să-ți păstreze dopurile, le poți transforma ușor într-o creație originală – un tablou pe care să îl agăți în bucătărie, în hol sau în living. Folosește un cuțit foarte ascuțit pentru a tăia pluta fără a se desprinde bucăți din ea. Ca și la primul proiect, ai nevoie de un pistol cu silicon. Alege un carton solid sau o ramă foto cu dimensiuni mai mari și lipește fragmentele de dop după modelul dorit. Pot fi flori, poate fi un model geometric sau unul abstract ori chiar un mesaj pe care vrei să-l vezi zilnic în casa ta, o mantră de protecție a familiei sau o urare de bun-venit acasă.
Citește și:
> Companiile în alertă: lipsa construcțiilor afectează chiriașii de birouri
> Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se face"
> Grupul Kindred, prezent în România cu brandurile Vlad Cazino și Unibet
Proiectele DIY oferă oportunitatea de a aduce un strop de creativitate în viața de zi cu zi, fără a necesita investiții mari în materiale. Fie că vorbim de transformarea unor obiecte comune, precum borcanele de sticlă, în decorațiuni rustice, de realizarea unei felicitări pline de farmec prin tehnica quilling sau de un tablou original din dopuri de plută, fiecare proiect te ajută să creezi ceva unic și personalizat. În plus, aceste activități sunt o metodă excelentă de relaxare, precum și o modalitate de a da viață obiectelor vechi și de a economisi bani, oferindu-le celor dragi cadouri handmade care vor fi cu siguranță apreciate.