Educație Social

Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri. Mesajul pe care l-au lăsat răufăcătorii

schedule 08 mai 2023, 11:29

Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri. Mesajul pe care l-au lăsat răufăcătorii
Ministerul Educației

Luni dimineața, site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri. Ba mai mult, răufăcătorii au lăsat și un mesaj pentru cei care accesau site-ul ministerului, în care criticau sistemul de învățământ.

Ministerul Educației s-a trezit cu site-ul spart de hackeri

Ministerul Educației a avut parte de o surpriză, chiar de luni dimineață. Site-ul instituției a fost spart de hackeri. Românii care au încercat să acceseze site-ul ministerului nu au mai putut intra pe pagina oficială.

În schimb, aceștia au fost întâmpinați de un mesaj pe care l-au lăsat hackerii pe pagina spartă. Aceștia au primit un mesaj în care elevii erau îndemnați să nu mai meargă la școală pentru că aceasta este o pierdere de timp. ”Ce te învață școala poți învăța gratis, din alte surse, în doar 10 luni.”, se mai arăta în mesajul postat pe site-ul Ministerului Educației.

De asemenea, tot în mesajul postat în această dimineață pe site-ul Ministerului Educației se menționa și faptul că sistemul de educație din România este unul extrem de prost. Nici de incompetența profesorilor nu s-a uitat, fiind menționat și despre acest minus în educația din România.

Ce spune Ministerul Educației despre spargerea site-ului

Până la ora actuală, Ministerul Educației a precizat că nu au fost afectate datele confidențiale, însă totuși site-ul va rămâne offline “până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate”.

„Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023. Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis instituția.

nu a venit cu nicio poziție oficială. Specialiștii lucrează la recuperarea paginii și a datelor. În ultimele luni, tot mai multe pagini ale unor instituții oficiale din România au suferi atacuri din partea hackerilor. Nu se știe dacă acest lucru este o lovitură organizată, un plan sau doar un simplu sabotaj.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---