Locale Sport

Simona Halep așteaptă decizia TAS după audierile privind cazul de dopaj

schedule 21 feb. 2024, 13:25

Simona Halep așteaptă decizia TAS după audierile privind cazul de dopaj
Sursa foto: YouTube Ştiri de toate
Simona Halep așteaptă verdictul TAS privind suspendarea sa de 4 ani pentru dopaj, susținându-și nevinovăția.

Simona Halep, fostul lider mondial al clasamentului WTA, se află în așteptarea verdictului Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) după audierile care au avut loc la începutul lunii februarie. Sportiva româncă a fost suspendată pe o durată de patru ani pentru dopaj, însă a menținut constant că este nevinovată și că nu a utilizat substanțe interzise.

În urma audierilor de la sediul TAS din Lausanne, Halep a exprimat pe rețelele de socializare sentimentul de ușurare, declarând că "coșmarul" prin care a trecut în ultimul an și jumătate a luat sfârșit. Ea a mulțumit fanilor, colegilor de sport, sponsorilor și tuturor celor care i-au oferit suport în această perioadă dificilă.

Simona Halep a fost acuzată de două încălcări ale Programului Antidoping din Tenis, una legată de prezența substanței roxadustat într-o mostră de urină colectată la US Open 2022 și a doua referitoare la neregularități în pașaportul ei biologic. În cazul în care suspendarea de patru ani va fi menținută, Halep ar putea reveni în circuitul profesionist de tenis în octombrie 2026, când va avea 35 de ani.

Verdictul TAS este așteptat cu interes de comunitatea sportivă și de fani, iar Simona Halep a promis că va împărtăși veștile despre cazul său imediat ce va primi informații. Între timp, cazul a generat numeroase reacții și speculații în lumea tenisului, inclusiv acuzații și procese legate de firma care a produs suplimentul contaminat și de modul în care au fost tratate probele biologice ale sportivei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---