Locale

Salvamarii avertizează despre pericolele înotului în zonele riscante ale litoralului românesc

schedule 03 iun. 2024, 12:25

Salvamarii avertizează despre pericolele înotului în zonele riscante ale litoralului românesc
Sebastian_Photography / Shutterstock
Salvamarii avertizează despre pericolele înotului pe litoralul românesc, marcând "punctele negre" și recomandând respectarea semnificațiilor steagurilor pe plaje.

Odată cu încălzirea vremii și apropierea sezonului estival, salvamarii atrag atenția asupra pericolelor înotului în anumite zone ale litoralului românesc. O hartă a "punctelor negre", locuri unde s-au înregistrat cele mai multe incidente tragice, a fost realizată pentru a informa turiștii despre riscurile pe care le presupune înotul în aceste zone.

În ultimul an, 61 de persoane au fost victime ale nerespectării indicațiilor salvamarilor, dintre care 18 și-au pierdut viața și 43 au fost salvate în ultimul moment. Incidente precum cel din august de la Mamaia, unde un lanț uman a fost format pentru a ajuta la salvarea unor înotători, subliniază gravitatea situației.

Salvamarii recomandă respectarea strictă a semnificațiilor steagurilor înălțate pe plaje: steagul galben cu roșu indică zona supravegheată, steagul galben este destinat înotătorilor experimentați, iar steagul roșu semnalează interdicția de a intra în apă. De asemenea, este esențial să se evite înotul în apropierea digurilor, unde curenții rip puternici pot fi deosebit de periculoși.

Prin aceste măsuri de precauție și informare, salvamarii speră să reducă numărul tragediilor pe litoral și să asigure o vacanță în siguranță pentru toți vizitatorii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---