Politic

Revoluția Reciclării. Cum schimbă jocul comportamentelor durabile noua hotărâre a Guvernului

schedule 06 nov. 2023, 10:33

Revoluția Reciclării. Cum schimbă jocul comportamentelor durabile noua hotărâre a Guvernului

Mai sunt doar 30 de zile până la intrarea în vigoare a legii care vă revoluționa modul în care privim reciclarea în România. Pe 30 noiembrie 2023, se va produce un moment istoric în România: Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) devine obligatoriu pentru toți producătorii și comercianții. Această hotărâre guvernamentală reprezintă un salt major către economia circulară și implicarea noastră în protejarea mediului înconjurător.

Sistemul de Garanție-Returnare, unic la nivel național, va fi aplicat tuturor produselor, fie ele fabricate local sau importate. Acesta vă impune o garanție de 0,5 lei pentru toate tipurile de ambalaje care intră în acest sistem. O revoluție în domeniul reciclării și o șansă reală de a construi un viitor mai verde și durabil.

Acest pas important are un impact semnificativ asupra comportamentelor noastre. Nu doar că suntem încurajați să devenim mai responsabili în ceea ce privește ambalajele, dar această schimbare sporește și nevoia de conștientizare și educație. Aici intervine proiectul Proiectul "SustainablEU: Educație, Conștientizare și Acțiune pentru un Viitor Durabil în România și dincolo de Frontiere", realizat de Asociația ARTA cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în Campusul Universității Politehnica București, o inițiativă de conștientizare, educație și acțiune cu privire la importanța protejării mediului.

Proiectul "SustainablEU" promovează comportamente durabile și conștientizarea ecologică, cu un accent deosebit pe implicarea tinerilor. Acești tineri sunt viitorul, iar rolul lor în protejarea mediului și în dezvoltarea durabilă este esențial. Ei nu doar că sunt afectați în mod direct de schimbările climatice, ci și cei mai înclinați să adopte obiceiuri responsabile în ceea ce privește consumul și reciclarea.

Deschizând Dialogul Despre Sistemul de Garanție-Returnare

În data de 06 noiembrie, proiectul "SustainablEU" vă găzdui o conferință de presă ce vă oferi studenților de la Universitatea Politehnica București prilejul de a dezbate implementarea sistemul de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Această inițiativă aduce în prim-plan tinerii, care vor avea posibilitatea să discute direct cu invitați de marcă din lumea reciclării și a economiei circulare, pentru a înțelege mai bine impactul și relevanța acestui sistem, în contextul dezvoltării durabile.

Într-o lume în care fiecare gest contează, proiectul inițiat de Asociația ARTA vin ca un apel la acțiune. 

SGR și "SustainablEU" sunt două părți ale aceleiași povești despre responsabilitate, reciclare și construirea unui viitor durabil.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---