Sistemul de Garanție-Returnare, unic la nivel național, va fi aplicat tuturor produselor, fie ele fabricate local sau importate. Acesta vă impune o garanție de 0,5 lei pentru toate tipurile de ambalaje care intră în acest sistem. O revoluție în domeniul reciclării și o șansă reală de a construi un viitor mai verde și durabil.
Acest pas important are un impact semnificativ asupra comportamentelor noastre. Nu doar că suntem încurajați să devenim mai responsabili în ceea ce privește ambalajele, dar această schimbare sporește și nevoia de conștientizare și educație. Aici intervine proiectul Proiectul "SustainablEU: Educație, Conștientizare și Acțiune pentru un Viitor Durabil în România și dincolo de Frontiere", realizat de Asociația ARTA cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în Campusul Universității Politehnica București, o inițiativă de conștientizare, educație și acțiune cu privire la importanța protejării mediului.
Citește și:
Unde se află „Coroana de sprini” purtată de Iisus Hristos
Revoluția neașteptată: Angajații revin la SMS-uri în era Slack și WhatsApp
Proiectul "SustainablEU" promovează comportamente durabile și conștientizarea ecologică, cu un accent deosebit pe implicarea tinerilor. Acești tineri sunt viitorul, iar rolul lor în protejarea mediului și în dezvoltarea durabilă este esențial. Ei nu doar că sunt afectați în mod direct de schimbările climatice, ci și cei mai înclinați să adopte obiceiuri responsabile în ceea ce privește consumul și reciclarea.
Deschizând Dialogul Despre Sistemul de Garanție-Returnare
În data de 06 noiembrie, proiectul "SustainablEU" vă găzdui o conferință de presă ce vă oferi studenților de la Universitatea Politehnica București prilejul de a dezbate implementarea sistemul de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Această inițiativă aduce în prim-plan tinerii, care vor avea posibilitatea să discute direct cu invitați de marcă din lumea reciclării și a economiei circulare, pentru a înțelege mai bine impactul și relevanța acestui sistem, în contextul dezvoltării durabile.
Citește și:
Ce obiceiuri a avut și ce mânca Maftei Pop, românul care a trăit 148 de ani
Horia Căciulescu, un actor de comedie uitat. A murit stupid, la Revoluție
Într-o lume în care fiecare gest contează, proiectul inițiat de Asociația ARTA vin ca un apel la acțiune.
SGR și "SustainablEU" sunt două părți ale aceleiași povești despre responsabilitate, reciclare și construirea unui viitor durabil.