Social

Revoltă în România! Angajații Caselor Județene de Pensii din mai multe orașe au ieșit să protesteze

schedule 26 oct. 2023, 12:10

Revoltă în România! Angajații Caselor Județene de Pensii din mai multe orașe au ieșit să protesteze
Antena 3/Youtube

Angajații Caselor Județene de Pensii au ieșit în stradă pentru a protesta. Aceștia cer majorare de salarii și spun că veniturile lor trebuie să ajungă la nivelul Casei Naționale de Pensii.

Proteste în rândul angajaților Caselor Județene de Pensii

Angajații din peste 23 de Case de Pensii Județene din toată România au ieșit în stradă și au protestat, începând cu orele 10. Aceștia spun că sunt nemulțumiți de salariile prea mici pe care le au în raport cu munca pe care o execută. Lucrătorii susțin că de aproape șapte ani salariile lor nu au mai fost majorate, iar din această cauză nu se mai pot descurca.

De asemenea, angajații Caselor de Pensii solicită ca salariile lor să fie cel puțin la fel ca ale angajaților Casei Naționale de Pensii.

Aceștia ar putea beneficia de o mărire salarială, deoarece în urma protestelor care au fost declanșate de angajații din subordinea Ministerului Finanțelor, aceștia au reușit să primească această majorare. 

Chiar dacă greva a început de dimineață, angajații spun că activitatea la ghișeele cu publicul nu a fost afectată. Chiar și așa, angajații Caselor de Pensii Județene din România spun că dacă autoritățile nu vor acorda atenție asupra grevei de astăzi, atunci angajații vor organiza proteste masive în următoarea perioadă.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, din ANAF și din Autoritatea Vamală Română sunt stabilite prin ordin de ministru, prin derogare de la legea salarizării. Drept urmare, a fost deschisă posibilitatea majorării salariilor angajaților din instituțiile respective, iar acest lucru a servit drept motiv pentru care și angajații Caselor Județene de Pensii vor să beneficieze de aceste majorări.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9737 RON
0.00120
USD
USD: 4.5689 RON
0.01840
GBP
GBP: 5.9158 RON
-0.01050
HUF
HUF: 1.2665 RON
-0.00390
BGN
BGN: 2.543 RON
0.00060
CHF
CHF: 5.0989 RON
0.00700
Convertor valutar

Rezultat: ---