Social

Polițistă agresată sexual în Gara de Nord. Făptașul este cercetat în libertate; Europol vrea schimbarea încadrării juridice în ultraj

schedule 17 apr. 2023, 08:23

Polițistă agresată sexual în Gara de Nord. Făptașul este cercetat în libertate; Europol vrea schimbarea încadrării juridice în ultraj
Foto: SIndicatul Europol/Facebook.com

O polițistă de la Transporturi Feroviare a fost agresată sexual în Gara de Nord. Era îmbrăcată în civil și aștepta lângă o farmacie. Deși în jur erau zeci de persoane, fiind forfota specifică Paștelui, nimeni nu i-a sărit în ajutor. Jandarmii care i-au auzit strigătele l-au ridicat pe jandarmi și dus la audieri. Acum, făptașul este cercetat în libertate, iar sindicatele sunt revoltate. Europol vrea schimbarea încadrării juridice din amenințare în ultraj.

Polițistă agresată sexual și amenințată cu bătaia în Gara de Nord

Scenele s-au petrecut chiar în dreptul panourilor de afișaj, cea mai aglomerată zonă din Gara de Nord, București. Pe imaginile filmate de camerele de supraveghere se vede cum bărbatul se apropie agresiv de femeie, își aruncă ghiozdanul pe jos și începe să gesticuleze violent. Polițista încearcă să se îndepărteze, dar individul o urmărește și devine din ce în ce mai nervos. 

Agenta îmbrăcată în civil aștepta la coadă la farmacie atunci când bărbatul s-a apropiat de ea și a început să o atingă în zona intimă. Femeia s-a speriat, a făcut câțiva pași înapoi și i-a spus că este polițistă, moment în care agresorul a început să o amenințe cu bătaia.

Victima a reușit să scape cu ajutorul unui echipaj de la Jandarmerie aflat în zonă, care i-a auzit strigătele. Bărbatul a fost ridicat și dus la audieri.

„A mers pe starea de negare aşa cum a făcut-o şi în discuţia pe care a avut-o faţă în faţă cu colega noastră. A devenit violent faţă de colegii noştri însă nu a apucat să lovescă pe niciunul dintre ei”, a declarat Dan Saltelenchi, Europol.

Individul este cercetat în libertate pentru agresiune sexuală și amenințare, iar colegii femeii vor schimbarea încadrării juridice în ultraj pentru că agenta era în timpul serviciului. Pedeapsa pentru cele două fapte poate ajunge până la 5 ani de închisoare. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---