Locale Sport

Paul Georgescu a traversat cu succes strâmtoarea Cook din cadrul proiectului Oceans Seven

schedule 18 mar. 2024, 14:26

Paul Georgescu a traversat cu succes strâmtoarea Cook din cadrul proiectului Oceans Seven
9news default
Paul Georgescu a traversat strâmtoarea Cook, apropiindu-se de finalizarea Oceans Seven.

Înotătorul român Paul Georgescu a reușit să traverseze strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă, parcurgând o distanță de 29 de kilometri în aproximativ 9 ore. Această performanță îl apropie de finalizarea proiectului Oceans Seven, cunoscut drept "Everestul" înotătorilor, care presupune traversarea a șapte dintre cele mai dificile strâmtori și canale din lume.

Paul Georgescu a înotat în ape cu o temperatură de 17 grade Celsius, confruntându-se cu curenți puternici și valuri mari care l-au obligat să-și schimbe tehnica de înot. În ciuda dificultăților, experiența și pregătirea fizică și mentală intensă l-au ajutat să depășească provocările și să ajungă la mal.

Înainte de a se lansa în această traversare, Paul Georgescu a fost desemnat "Man of the Year" în 2021 de către World Open Water Swimming Association Awards, cea mai mare organizație de înot în ape deschise din lume. Înotătorul a început aventura la doar 48 de ore după aterizarea în Noua Zeelandă, având de gestionat și diferența de fus orar.

Paul Georgescu a fost însoțit în această traversare de managerul său, Iulian Zamfir, soția sa, precum și de doi înotători renumiți în ape libere și înghețate, irlandezul Ger Kennedy și neozeelandezul Philip Rush, deținătorul recordului mondial pentru traversări multiple în English Channel.

Următoarea și ultima provocare pentru Paul Georgescu în cadrul proiectului Oceans Seven este traversarea Tsugaru Strait din Japonia, programată pentru finalul lunii iulie. Înotătorul este hotărât să-și crească viteza și să se pregătească intens pentru a finaliza cu succes acest proiect extrem de dificil atât din punct de vedere fizic, psihic, cât și financiar.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---