Locale

Metrorex va putea închiria spații pentru chioșcuri alimentare în stațiile de metrou

schedule 12 iun. 2024, 14:46

Metrorex va putea închiria spații pentru chioșcuri alimentare în stațiile de metrou
Sundry Photography / Shutterstock
Metrorex va putea închiria spații comerciale, folosind veniturile pentru întreținere și îmbunătățiri, conform unui nou proiect de lege.

Metrorex, operatorul de transport cu metroul din București, va avea posibilitatea să închirieze spații comerciale către persoane fizice sau juridice, conform unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor. Acest demers vine ca o derogare de la legislația actuală, care interzice reținerea de sume din închirieri dacă activitatea este subvenționată de la bugetul de stat.

Proiectul de lege propune ca veniturile obținute din închiriere să fie folosite pentru lucrări de întreținere și îmbunătățirea condițiilor de muncă și tehnologice la Metrorex. De asemenea, se urmărește diminuarea impactului asupra bugetului de stat prin creșterea veniturilor proprii ale Metrorex.

În trecut, spațiile comerciale de la metrou au fost subiectul unui scandal, când Metrorex a început evacuarea și demolarea chioșcurilor ocupate nelegal, administrate de firma sindicatului condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. În prezent, proiectul de lege vizează și reglementarea situației despăgubirilor acordate prin hotărâri judecătorești, care au afectat bugetul destinat întreținerii și reparațiilor infrastructurii de metrou.

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, așteaptă feedback-ul publicului în legătură cu acest proiect de lege, care ar putea aduce schimbări semnificative în modul de administrare a spațiilor comerciale în cadrul rețelei de metrou din Capitală.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00010
USD
USD: 4.6516 RON
0.00410
GBP
GBP: 5.882 RON
0.01830
HUF
HUF: 1.2542 RON
0.00240
BGN
BGN: 2.5446 RON
CHF
CHF: 5.1861 RON
0.00060
Convertor valutar

Rezultat: ---