Externe

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, eliberat după semnarea unui acord de recunoaștere a vinovăției

schedule 26 iun. 2024, 08:44

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, eliberat după semnarea unui acord de recunoaștere a vinovăției
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat și se întoarce în Australia după un acord de vinovăție.

Julian Assange, fondatorul platformei WikiLeaks, a fost eliberat și se întoarce în Australia după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției în fața unei instanțe din Insulele Mariane de Nord. Assange, în vârstă de 52 de ani, a fost eliberat dintr-o închisoare de maximă securitate din Londra și a plecat spre aeroport, urmând să ajungă în țara sa natală.

Acordul semnat de Assange încheie o perioadă de 14 ani de incertitudini juridice și dispute diplomatice. În cadrul acordului, Assange a pledat vinovat pentru o singură acuzație de conspirație ilegală pentru obținerea și diseminarea de informații clasificate, legată de scurgeri de informații clasificate din istoria militară a SUA. Avocatul său, Barry Pollack, a subliniat importanța libertății de exprimare și a presei în acest caz.

Sentința de 62 de luni de închisoare a fost considerată echivalentă cu perioada petrecută de Assange în detenție în Marea Britanie, astfel încât nu va mai petrece timp suplimentar în închisoare în SUA. Decizia de eliberare a fost salutată de soția lui Assange, Stella, care a descris momentul drept „incredibil”.

Eliberarea lui Assange marchează finalul unei epoci în care WikiLeaks a atras atenția mondială prin publicarea de documente sensibile despre războaiele din Irak și Afganistan, stârnind controverse semnificative în domeniul informațiilor clasificate și jurnalismului de investigație.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---