Educație

Incident la banchetul unui liceu din Otopeni: Elevi ajunși la spital după consum de alcool și substanțe

schedule 03 iun. 2024, 12:45

Incident la banchetul unui liceu din Otopeni: Elevi ajunși la spital după consum de alcool și substanțe
Gorodenkoff/Shutterstock
Două eleve de la Liceul „Ioan Petruș” din Otopeni au fost spitalizate după un banchet, consumând alcool și posibil alte substanțe. Ancheta e în desfășurare.

Un incident nefericit a avut loc în urma unui banchet de final de gimnaziu la Liceul Teoretic „Ioan Petruș” din Otopeni, județul Ilfov, unde două eleve au ajuns la spital după ce au consumat alcool și, posibil, alte substanțe interzise. Evenimentul, care a avut loc în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, a determinat autoritățile să demareze o anchetă.

Polițiștii din Ilfov au fost alertați prin informații apărute pe grupurile de părinți ale elevilor și au început verificările pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Conform declarațiilor, adolescenții ar fi consumat alcool înainte și în timpul petrecerii, ascunzând băuturile în sticle de apă sau suc.

Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a fost informat despre situație și a anunțat că la nivelul liceului se vor efectua verificări și se vor aplica sancțiuni disciplinare celor vinovați. Reprezentanții localului unde a avut loc banchetul au precizat că au servit exclusiv băuturi non-alcoolice și au angajat o firmă de pază pentru siguranța copiilor.

Cele două eleve au primit îngrijiri medicale și au fost externate a doua zi. Ancheta este în curs pentru a determina toate detaliile și pentru a lua măsurile legale necesare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---