Externe

Avion israelian aterizat de urgență în Turcia întâmpină refuzul alimentării

schedule 01 iul. 2024, 13:39

Avion israelian aterizat de urgență în Turcia întâmpină refuzul alimentării
Sasa Dzambic Photography / Shutterstock
Avion El Al a aterizat de urgență în Turcia, evacuând un pasager bolnav, dar a plecat fără realimentare pe fondul tensiunilor israelo-turce.

Un avion al companiei aeriene israeliene El Al a fost nevoit să aterizeze de urgență duminică pe aeroportul din Antalya, Turcia, pentru a evacua un pasager care se simțea rău. Cu toate acestea, aeronava nu a putut fi realimentată din cauza refuzului personalului turc de la sol, conform declarațiilor transportatorului. Zborul LY5102, care opera ruta Varșovia-Tel Aviv, a făcut inițial o escală în Rodos, Grecia, înainte de aterizarea de urgență.

Surse diplomatice turce au confirmat că aeronava a primit autorizație pentru aterizarea de urgență, dar, în ciuda necesității medicale, realimentarea nu a fost efectuată. "Combustibilul urma să fie transferat în aeronavă, dar comandantul a decis să plece din proprie inițiativă", a menționat o sursă diplomatică turcă.

Incidentul survine într-un context în care relațiile dintre Israel și Turcia sunt tensionate, în urma războiului din Fâșia Gaza și a atacurilor Hamas asupra teritoriului israelian din 7 octombrie. Zborurile dintre cele două țări au fost suspendate, iar președintele turc Recep Tayyip Erdogan a exprimat sprijin pentru mișcarea palestiniană Hamas și a criticat acțiunile Israelului în Gaza. Conflictul a avut un bilanț grav, cu mii de victime civile de ambele părți, conform datelor oficiale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6264 RON
0.01980
GBP
GBP: 5.8751 RON
-0.00570
HUF
HUF: 1.2596 RON
-0.00450
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1228 RON
0.01580
Convertor valutar

Rezultat: ---