Showbiz

Aura Urziceanu, uitată de lume într-un azil din Canada. Solista de jazz suferă de Alzheimer: „Trăiește în condiții greu de imaginat”

schedule 03 nov. 2023, 09:06

Aura Urziceanu, cântăreață și compozitoare de jazz, considerată una dintre cele mai importante voci românești ale genului, a avut o carieră fulminantă, presărată cu distincții, dar mai ales apreciezi din partea publicului. Totuși, după plecarea din România în Toronto, Canada, în 2010, viața sa a luat o întorsătură nefavorabilă. Astăzi, despre artista de 76 de ani se spune că a ajuns într-o situație extrem de grea. S-ar afla de câțiva ani buni într-un azil, confruntându-se cu o stare precară de sănătate, suferind de Alzheimer.  

Aura Urziceanu s-ar afla într-un azil din Canada

Aura Urziceanu, una dintre vocile de aur ale României, care a bucurat inimile publicului ani la rând, a luat o decizie uimitoare în 2010, când a hotărât să plece în Canada. Conform CanCan, iubita solistă de jazz s-ar afla de ani buni într-un azil. Aceasta s-ar confrunta cu Alzheimer. 

„E foarte greu să mai poată lua cineva legătura cu ea, fiindcă și ea a dorit foarte mult, poate prea mult, să se izoleze acolo, în Canada.

Are o vârstă înaintată și din datele care se cunosc, din vorbă în vorbă, azilul în care trăiește de ceva vreme e unul destul de ponosit! Trăiește în condiții greu de imaginat”, au precizat surse pentru publicația numită.Potrivit aceleiași surse, Aura Urziceanu o duce mai rău decât fostul milionar de la Izvorani, Irinel Columbeanu. „Atât de ponosit, încât despre Irinel Columbeanu se poate spune că trăiește într-un palat, în comparație cu condițiile de peste ocean!” 

De ce a plecat cântăreața din România

Aura Urziceanu a părăsit definitiv România în luna iunie a anului 2010, pentru Canada, acolo unde a trăit un timp alături de soțul ei, Ron Rully, un cunoscut instrumentist de muzică jazz, care a murit în urmă cu opt ani. 

Fiul celor doi, Elia Cristopher, în vârstă de 46 de ani, trăiește la Londra, departe de mama sa, cu care nu s-a împăcat prea bine întotdeauna. 

Interpreta a explicat, în 2014, pe blogul ei, de ce a ales să părăsească România. „Păcat că în toți acești mulți, mulți ani petrecuți aici la superlativ, nu mi-am pierdut din simțământul de român. Mi-ar fi prins atât de bine și m-ar fi scutit de dezamăgirea, ruptul sufletului, nervii și îmbolnăvirea sufletească pe care am suferit-o și cu care am plecat din România.

După cinci ani de urâțenii, răutăți și așa cum mi s-au înfățișat românii în majoritate, nu-mi dau nici cea mai mică portiță de a-i înțelege, admite… dimpotrivă! Sunt goi, fără conștiință, fără suflet, fără educație. Sunt 97-98% răi la suflet, invidioși, urâți, demenți și de o lașitate josnică! Sunt foarte periculoși, că te aduc în stare să-i vânezi și să-i împuști! Nu mă recunosc sub nicio formă prin defectele lor … și sunt plini. Tocmai de aceea renunț la cetățenia română!”. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---