Stare de urgență în Habarovsk, Rusia, după detectarea unor niveluri ridicate de radiații

05 apr. 2024, 15:01
https://pixabay.com/illustrations/nuclear-hazardous-hazard-radiation-2082637/
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Stare de urgență în Habarovsk, Rusia, după detectarea radiațiilor ridicate; fără victime, sănătatea publică nu e amenințată.

Autoritățile din orașul Habarovsk, situat în extremitatea estică a Rusiei, au declarat stare de urgență după ce au fost detectate niveluri ridicate de radiații în apropierea unui stâlp de electricitate, la aproximativ 2,5 kilometri de zonele rezidențiale. Incidentul a fost raportat de agenția de presă TASS și nu s-au înregistrat victime sau persoane expuse la radiații. Conform declarațiilor oficiale, nu există nicio amenințare pentru sănătatea publică.

Filiala locală a organismului de supraveghere a siguranței consumatorilor din Rusia a anunțat că nivelurile de radiații vor fi monitorizate atent în următoarele două zile și că sursa radiațiilor va fi investigată pentru a determina cauza exactă a acestui incident. Până în prezent, nu au fost furnizate detalii suplimentare despre natura sursei de radiații sau despre măsurile specifice care vor fi luate pentru protecția populației.



Citeste si