România marchează 19 ani de la semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană

25 apr. 2024, 16:47
Pixabay
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Premierul României celebrează 19 ani de la semnarea Tratatului de Aderare la UE, marcând progresul țării.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a marcat pe 25 aprilie 19 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, un moment istoric care a deschis calea aderării oficiale a țării la blocul comunitar la 1 ianuarie 2007. Procesul de aderare a început în 1993, iar cererea oficială a fost depusă în 1995. Negocierile de aderare au fost deschise în anul 2000 și s-au încheiat în 2004, cu semnarea tratatului la Luxemburg de către președintele Traian Băsescu, prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu, ministrul de Externe Mihai Răzvan Ungureanu și negociatorul-șef cu Uniunea Europeană, Leonard Orban.

Această aniversare vine în contextul în care Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția unui nou stadion la Timișoara, cu un termen de execuție de 26 de luni, și a ținut o ședință de Guvern în acest oraș. Premierul Ciolacu a glumit pe această temă, sugerând că ar putea să-și facă flotant în Timișoara, în timp ce viceprim-ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, "Banatu-i fruncea!"

Aniversarea semnării tratatului de aderare reprezintă un moment de reflecție asupra parcursului României în cadrul Uniunii Europene și asupra beneficiilor pe care le-a adus această integrare pentru dezvoltarea țării.



Citeste si