Risc de holeră în Marea Neagră. A fost interzis accesul oamenilor pe plajă
E risc de holeră în Marea Neagră, la 300 de kilometri de România, în Ucraina, după distrugerea Barajului Kahovka. Autoritățile din Odesa au interzis accesul oamenilor pe plajă.
Risc de holeră în Marea Neagră, după distrugerea Barajului Kahovka
Apele barajului distrus au inundat cimitire și au omorât mii de animale, apoi au fost poluare cu 150 de tone de ulei industrial. Mai mult, există și riscul desalinizării, un procesc despre care specialiștii spun că deja a început.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat că holera și alte boli prin apă reprezintă un risc în Ucraina, după distrugerea Barajului Kajovka, situat pe râul Nipru, în orașul Nova Kakhovka, regiunea Herson.
„Impactul asupra aprovizionării cu apă, a sistemelor de canalizare și a serviciilor de sănătate publică din regiune nu poate fi subestimat”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
Soldații lui Putin ocupă malul stâng al râului, în timp ce malul drept se află sub control ucrainean. Zidul barajului s-a prăbușit, marți dimineață, și a dus la inundarea a zeci de sate și a unor părți din Herson, cât și la distrugerea totală a centralei hidroelectrice care asigura energia electrică în regiune. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru distrugere.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.