Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, trimisă în judecată pentru folosirea funcției în scopuri personale

25 apr. 2024, 17:14
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Primarul Clotilde Armand, acuzat de abuz în funcție pentru beneficii materiale, respinge acuzațiile ca fiind politice.

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Conform procurorilor, în perioada mai-august 2022, Clotilde Armand, în calitate de primar, s-a autodesemnat manager al unui proiect cu fonduri europene și a emis patru dispoziții care i-au adus beneficii materiale personale, majorându-și indemnizațiile lunare cu un total de 18.720 lei (venituri brute).

Acuzațiile vin în contextul în care Clotilde Armand și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1. Într-o postare pe Facebook, primarul a catalogat cazul drept "penibil", cu "acuzații ridicole", menționând că așteaptă cu nerăbdare ca dosarul să ajungă în instanță pentru a demonta acuzațiile. De asemenea, a sugerat că dosarul ar fi fost influențat politic, făcând referire la schimbarea procurorilor și la atacurile asupra independenței justiției.

Reacția USR, partidul din care face parte Clotilde Armand, a fost una de susținere, cu acuzații că dosarele membrilor partidului sunt "fake" și că nu există dovezi de însușire a banilor publici.



Citeste si