Pentagonul acuză Rusia de lansarea unei arme spațiale pe orbita unui satelit american

22 mai 2024, 17:26
https://pixabay.com/photos/pentagon-washington-dc-military-80394/
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
SUA acuză Rusia de lansarea unei arme spațiale, crescând tensiunile în domeniul securității orbitale.

Statele Unite au acuzat Rusia că a lansat o armă spațială capabilă să atace alți sateliți pe orbita joasă a Pământului. Conform declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, satelitul militar rusesc se află acum pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american. Incidentul a fost raportat pentru prima dată pe 16 mai, iar Ryder a menționat că aceasta nu este prima oară când Rusia a desfășurat astfel de arme spațiale, referindu-se la incidente similare din anii 2019 și 2022.

Reprezentantul SUA la ONU, Robert Wood, a exprimat îngrijorări similare, acuzând Rusia de folosirea tacticii de manipulare în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, unde o rezoluție rusească împotriva cursei înarmării în spațiu a eșuat să obțină sprijinul necesar. În contextul acestor evenimente, SUA și-au exprimat angajamentul de a proteja și apăra domeniul spațial, asigurând un mediu spațial stabil și durabil.

Președintele Joe Biden a dat asigurări că nu există un pericol nuclear pentru americani sau pentru oamenii de oriunde din lume, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este împotriva desfășurării de arme nucleare în spațiu. Tensiunile dintre cele două națiuni continuă să crească pe fondul acestor acuzații și dezvoltări militare în spațiu.



Citeste si