Ovidiu Raețchi numit ambasador al României în Japonia

27 iun. 2024, 14:09
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Klaus Iohannis l-a numit pe Ovidiu Raețchi, fost deputat PNL și expert în istorie, ambasador al României în Japonia.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a lui Ovidiu Raețchi în funcția de ambasador al României în Japonia, cu reședința la Tokyo. Ovidiu Raețchi, fost deputat PNL și actual președinte al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, își va începe mandatul în cadrul ambasadei române din capitala niponă.

Ovidiu Raețchi are o bogată experiență în domeniul politic și academic, fiind doctor în istorie și științe politice, cu specializări în cultura arabă și civilizația ebraică. În perioada mandatului său parlamentar, Raețchi a ocupat funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și a fost deputat pentru Diaspora și București. De asemenea, Raețchi a deținut gradul de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și a predat cursuri universitare în domeniul istoriei diplomației și integrării europene.

În același context, președintele Iohannis a semnat și decretul de acreditare a Gențianei Șerbu ca ambasador al României în Republica Kenya și în alte state africane, consolidând astfel prezența diplomatică a României pe continentul african.



Citeste si