Ion Doldurea, reales primar la Caracal în ciuda controverselor legate de explozia de la Crevedia

10 iun. 2024, 11:14
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Ion Doldurea, membru PSD, reales primar în Caracal cu 69% voturi, după un mandat marcat de tragedia GPL a fiului său.

Ion Doldurea, membru al Partidului Social Democrat, a fost reales primar al municipiului Caracal, obținând un nou mandat în urma alegerilor locale din 2024. Conform rezultatelor parțiale, Doldurea a câștigat detașat cu 69% din voturi, fiind urmat de Lumința Popescu de la Partidul Național Liberal, cu 19%.

Rezultatele vin în contextul unei tragedii care a avut loc în august 2023, când o stație GPL din Crevedia, deținută de fiul primarului, Ionuț Doldurea, a explodat, rezultând în moartea a șase persoane și rănirea a peste 50, inclusiv mulți pompieri. Stația GPL funcționa ilegal, fiind amendată și i-a fost retrasă autorizația de funcționare în 2020.

După incident, Ion Doldurea a făcut declarații controversate la România TV, spunând despre pompierii răniți că „e problema lor”, declarație pentru care și-a cerut ulterior scuze pe rețelele sociale. În ciuda acestor evenimente, cetățenii din Caracal l-au susținut pe Doldurea în alegeri, acesta obținând majoritatea voturilor după numărarea a 72,6% din sufragii.

La nivel național, alegerile locale din 2024 au adus câteva surprize în marile orașe, cu schimbări de primari și rezultate neașteptate în unele cazuri.



Citeste si