Incident armat la Ambasada SUA din Liban: Un atacator sirian rănit și arestat

05 iun. 2024, 12:49
Ali Chehade / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Atac armat la Ambasada SUA din Liban; un sirian a deschis focul, rănindu-se și pe un membru al securității.

Un incident armat a avut loc miercuri în apropierea Ambasadei Statelor Unite din Liban, când un bărbat de naționalitate siriană a deschis focul asupra instituției. Atacatorul a fost rănit într-un schimb de focuri cu forțele de securitate și ulterior transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conform declarațiilor armatei libaneze și a surselor de securitate, un membru al echipei de securitate a ambasadei a fost, de asemenea, rănit în atac.

Ambasada SUA din Liban, situată într-o zonă ultrasecurizată din nordul Beirutului, a confirmat că personalul și instituția sunt în siguranță, mulțumită reacției rapide a forțelor de securitate. Zona în care se află ambasada este cunoscută pentru măsurile stricte de securitate, inclusiv multiple puncte de control pe traseul spre intrare.

Incidentul survine într-un context de tensiuni crescute în regiune, inclusiv proteste în fața ambasadei legate de războiul din Gaza și un istoric de violențe, inclusiv un atac sinucigaș din 1983 care a ucis peste 60 de persoane. Autoritățile libaneze și forțele de securitate continuă să cerceteze circumstanțele incidentului și să asigure securitatea în zonă.



Citeste si