Încep examenele de Bacalaureat 2023. De ce reguli trebuie să țină cont elevii

25 iun. 2023, 16:45
Minerva Studio/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Bacalaureat 2023. În jur de 130.500 de elevi intră în perioada de foc începând de săptămâna viitoare. Absolvenții claselor a XII-a vor susține începând de luni, 26 iunie 2023, examenul maturității.

Examenele de Bacalaureat 2023. Când vor avea loc acestea

Examenele de Bacalaureat 2023 din prima sesiune a examenului național (iunie - iulie) vor avea loc în perioada 26 - 29 iunie în 464 de centre. Pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris peste 130.500 de elevi.

Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2023

  • Luni, 26 iunie: Limba și literatura română
  • Marți, 27 iunie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie)
  • Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
  • Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Bacalaureat 2023. Reguli și condiții în cadrul examenelor

Examenele scrise vor începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli va începe de la ora 8.00 până la ora 8:30, în baza unui buletin de identitate valid. Absolvenții vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva sarcinile propuse.

Elevii vor intra în sălile de examen doar cu buletinul, pix și creion. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

Elevii nu au voie să comunice între ei, să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale, să nu dețină asupra lor telefoane, căști sau alte dispozitive prin care pot comunica cu exteriorul.



Citeste si