Condamnat la 26 de ani de închisoare pentru uciderea fiicei concubinei sale

04 apr. 2024, 10:13
https://pixabay.com/photos/alcatraz-prison-in-prison-2161655/
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Marcel Şerbuc, condamnat la 26 ani de închisoare pentru omorul unei fete de 12 ani, poate face apel. Va plăti și daune morale.

Marcel Şerbuc, bărbatul acuzat că a ucis-o pe fiica concubinei sale în vârstă de 12 ani, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 26 de ani de închisoare pentru omor calificat şi tâlhărie. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. În plus, instanța a stabilit ca Şerbuc să plătească daune morale tatălui biologic al fetei în valoare de 80.000 de euro și fratelui vitreg suma de 15.000 de euro.

Cadavrul fetei a fost descoperit pe 3 iunie 2023, în lada unei canapele dintr-un apartament din sectorul 4 al Capitalei, după ce proprietarul a sesizat poliția despre un miros puternic de putrefacție. Inițial, s-a presupus că victima era o femeie, dar expertiza INML a confirmat că era vorba despre o minoră, identificarea făcându-se prin compararea profilului genetic al cadavrului cu cel al tatălui fetei.

După comiterea crimei, Şerbuc și concubina sa au fugit din țară, femeia fiind localizată în Catalunia, Spania, iar bărbatul a fost arestat în Olanda și extrădat în România în luna august 2023. Mama fetiței nu a dorit să se constituie parte civilă în proces. Înregistrări apărute în spațiul public sugerează că Şerbuc nu a intenționat să-i facă rău copilei, ci că a avut un conflict spontan cu aceasta, care a dus la decesul ei accidental.



Citeste si