Beneficiile consumului moderat de vin roșu, explicate de medicul Vlad Ciurea
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a evidențiat recent beneficiile consumului moderat de vin roșu pentru sănătatea creierului și a retinei. În cadrul unei emisiuni de televiziune, specialistul a subliniat că vinul roșu conține resveratrol, o substanță care îmbunătățește calitatea vieții și funcția celulelor nervoase. Resveratrolul, prezent în strugurii de culoare închisă, precum soiul Hamburg, este benefic pentru dezvoltarea celulelor nervoase și pentru menținerea sănătății vaselor de sânge retiniene.
Cu toate acestea, pentru a beneficia de aceste avantaje, consumul de alcool trebuie să fie unul moderat. Profesorul Ciurea a avertizat că zahărul în cantități mari, stresul, alcoolul și tutunul sunt considerați dușmani ai creierului, iar adicția de droguri este extrem de periculoasă. România se situează pe locul 14 la nivel mondial în ceea ce privește consumul mediu de alcool.
Citește și:
> Câte calorii are vinul? Când e bine să îl bem?
> Beneficiile de care vor avea parte românii după intrarea în spațiul aerian şi maritim Schengen