ANAF listează la vânzare jumătate din Euro Hotels Griviţa pentru recuperarea prejudiciilor în dosarele Elenei Udrea şi Dorin Cocoş

06 iun. 2024, 08:44
PJ Williams / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
ANAF licitează 50% din Euro Hotels Griviţa pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție ale Elenei Udrea și Dorin Cocoș.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat scoaterea la licitație a unei cote de 50% din Euro Hotels Griviţa, situat în apropierea Gării de Nord din București, la un preț de pornire de 16,85 milioane de lei, inclusiv TVA. Licitația vizează recuperarea prejudiciilor stabilite de instanțe în dosarele de corupție ale fostului cuplu Elena Udrea și Dorin Cocoș.

Fiecare dintre cei doi foști soți deține o cotă de un sfert din hotel, evaluată la 8,42 milioane lei, sumă ce include TVA. Proprietățile sunt grevate de acte și ordonanțe emise de diverse instanțe și autorități judiciare, inclusiv Curtea de Apel București și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Euro Hotel Griviţa, o clădire cu o istorie îndelungată datând din 1905, a fost redeschis în 2014 după o renovare completă. ANAF a mai organizat licitații pentru alte bunuri ale Elenei Udrea, în special terenuri, precum și pentru alte proprietăți ale lui Dorin Cocoș. Licitațiile sunt programate să aibă loc pe data de 3 iulie.



Citeste si