Accident în București: Pieton lovit de ambulanță, șoferul testat pozitiv pentru alcool

06 iun. 2024, 11:16
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Pieton lovit de ambulanță fără semnale, pe Calea Dorobanți. Șoferul, testat pozitiv pentru alcool, va fi anchetat.

Un pieton a fost accidentat pe Calea Dorobanți în București de o ambulanță a Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), care se deplasa fără semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Incidentul a avut loc în seara zilei de 5 iunie, în jurul orei 22:00, când un bărbat de 47 de ani, care traversa neregulamentar, a fost lovit de ambulanța condusă de un șofer în vârstă de 50 de ani.

Pietonul a fost transportat la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat că șoferul ambulanței avea o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost ulterior condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală (INML) pentru prelevarea de mostre biologice.

Autoritățile continuă cercetările pentru a determina circumstanțele exacte ale accidentului. În urma incidentului, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a anunțat că va declanșa o anchetă disciplinară atât asupra șoferului, cât și asupra revizorului SABIF care nu a respectat procedura de testare a șoferilor. Conform declarațiilor managerului SABIF, dr. Alis Grasu, cei doi vor suporta consecințele legale pentru faptele lor, menționând că la SABIF există toleranță zero pentru încălcarea conduitei profesionale.



Citeste si