Locale

Vice își restructurează operațiunile globale și anunță concedieri masive

schedule 23 feb. 2024, 13:27

Vice își restructurează operațiunile globale și anunță concedieri masive
Monkey Business Images/Shutterstock
Vice Media se restructurează global, reducând costuri și posturi, trecând de la distribuție digitală la model de producție.

Grupul media Vice, cunoscut pentru abordarea sa îndrăzneață și conținutul orientat către un public tânăr, se confruntă cu schimbări majore pe plan global. Conform unui anunț făcut de Bruce Dixon, directorul general al companiei, Vice va trece printr-o realiniere strategică, care impune raționalizarea operațiunilor și reducerea costurilor. Această realiniere va conduce la eliminarea a sute de posturi în cadrul organizației.

Anunțul vine în urma opririi activității Vice România la finalul anului 2023, după mai bine de un deceniu de prezență pe piața locală, marcând sfârșitul unei ere pentru brandul media în România. Decizia de restructurare a fost luată în contextul unei piețe publicitare online fluctuante și a unei situații economice tensionate, care au afectat profitabilitatea modelului de distribuție digitală al conținutului Vice.

Dixon a subliniat că modelul actual de distribuție digitală nu mai este profitabil și, ca urmare, Vice va adopta un model de agenție de producție. Compania intenționează să colaboreze cu entități media consacrate pentru a-și distribui conținutul digital, inclusiv știrile, pe platformele partenerilor.

Această schimbare strategică survine după ce Vice a fost preluată de un grup de creditori, incluzând Fortress Investment Group, Soros Fund Management și Monroe Capital, pentru suma de 350 de milioane de dolari în iunie, după ce compania s-a declarat în faliment în luna mai a aceluiași an.

Fondat în 1994 ca o revistă canadiană, Vice a crescut și s-a transformat într-un grup media online influent, anticipând o revoluție în sectorul media.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---