Speciale

Retrospectiva zilei 16 aprilie 2023

schedule 17 apr. 2023, 01:06

Retrospectiva zilei 16 aprilie 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 16 aprilie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Mii de credincioși, martori la miracolul ortodoxiei. Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim cu o oră mai târziu decât în ultimii ani

La Mormântul Sfânt, Lumina Sfântă s-a pogorât miraculos din cer sub ochii a mii de credincioși de pe planetă, imaginile din Ierusalim fiind transmise în toate colțurile lumii, dar cu o oră mai târziu decât în ultimii ani. „Veniți de luați lumină!”, a fost chemarea tuturor preoților; chemarea care a unit lumea creștină și a reînnoit credința. 
Citeste tot articolul »

2. Pericolul de Paște: candelele aprinse de Înviere. Sfaturile specialiștilor pentru a le păstra în siguranță acasă

De Paște, mulți români aleg candele pentru a duce acasă Lumina Sfântă. În piețe, supermarketuri și florării sunt oferte pentru toate buzunarele. Ba chiar și pentru cei care nu s-au pregătit în acest sens au fost variante: bisericile și magazinele non-stop. Însă tocmai tradiția ne poate pune în pericol, căci candelele nesupravegheate pot determina adevărate tragedii. Recomandările experților pentru a le păstra în siguranță în case. 

Citeste tot articolul »

3. Sfaturile unui medic pentru masa de Paște: „Moderația ar trebui să fie cheia”

Sărbătorile înseamnă reuniuni de familie în jurul meselor îmbelșugate, iar studiile arată că la aceste mese speciale, cum este și cea de Paște, se consumă de trei ori mai multe calorii decât la o masă obișnuită, mulți credincioși făcând exces de mâncare și alcool. Pentru ca starea de sănătate să rămână optimă și după marele eveniment al creștinătății, este important ce și cât consumăm, îndeosebi în cazul persoanelor care au ținut post. Moderația ar trebui să fie cheia alimentației în această perioadă, a recomandat medicul Tudor Ciuhodaru. Iată alte sfaturi din partea acestuia. 
Citeste tot articolul »

4. Grătarul de Paște, încins de amenzi. Sancțiuni și de 5.000 de lei pentru românii care aprind focul în locuri neamenajate

Ca în fiecare an, de Paște, dacă legea educației nu funcționează pentru cei care fac grătar în natură, atunci se aplică legea. Pofta de carne rumenită pe cărbuni sau lemne, însoțită de sfârâitul specific satisfăcător, arde la buget, dacă focul este făcut în locuri neamenajate. Iar dacă mergeți la picnic, aveți mare grijă la urmele lăsate, căci amenzile pot ajunge și la mii de lei.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---