Externe

Elon Musk sugerează o pace negociată pentru Ucraina în contextul avansului rusesc

schedule 31 mar. 2024, 22:03

Elon Musk sugerează o pace negociată pentru Ucraina în contextul avansului rusesc
Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock
Elon Musk prezice avansul Rusiei în Ucraina și sugerează negocieri de pace, stârnind controverse.

Elon Musk, CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, a făcut recent declarații pe rețelele de socializare referitoare la conflictul din Ucraina, sugerând că Rusia ar putea câștiga mai mult teritoriu, inclusiv orașul Odesa, și recomandând Ucrainei să negocieze pacea. Musk a menționat că, pe măsură ce războiul se prelungește, Rusia ar putea avansa până la râul Nipru, care este dificil de traversat, iar dacă conflictul continuă, chiar și Odesa ar putea fi ocupată.

Magnatul american a criticat contraofensiva Ucrainei din vara trecută, numind-o o "tragică risipă de vieți omenești" și a subliniat că Ucraina nu ar avea capacitatea de a menține terenul fără bariere naturale puternice. Musk a exprimat opinia că nu există nicio șansă ca Rusia să cucerească întreaga Ucraina, datorită rezistenței puternice pe care o presupune partea de vest a țării, dar a afirmat că Rusia va câștiga cu siguranță mai mult teritoriu decât deține în prezent.

În trecut, Musk a pledat pentru concesii teritoriale din partea Ucrainei către Rusia și s-a opus ajutorului militar american acordat Kievului. Declarațiile sale au fost considerate controversate și au atras atenția asupra poziției sale în legătură cu conflictul din Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---