Externe

Arestare preventivă pentru al optulea suspect în cazul atentatului terorist de la Moscova

schedule 26 mar. 2024, 14:05

Arestare preventivă pentru al optulea suspect în cazul atentatului terorist de la Moscova
Pixabay
Al optulea suspect, cetățean al Kârgâzstanului, arestat pentru atentatul din Moscova cu 139 de morți.

Un al optulea suspect a fost arestat preventiv în legătură cu atentatul terorist care a avut loc la o sală de concerte din periferia Moscovei, soldat cu cel puțin 139 de morți. Tribunalul din Moscova a confirmat marți plasarea în detenție a acestui suspect, identificat ca fiind cetățean al Kârgâzstanului. Numele său, Alișer Kasimov, a fost menționat de agenția Reuters, iar potrivit RIA Novosti, Kasimov este acuzat că a oferit cazare celor patru atacatori originari din Tadjikistan.

Anchetatorii ruși se află în Tadjikistan pentru a interoga familiile presupușilor autori ai atacului. Președintele tadjic Emomali Rahmon a denumit incidentul drept "rușinos și îngrozitor", îndemnând cetățenii să protejeze tineretul de influențe dăunătoare. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, care a difuzat și o înregistrare video pretins a fi de la locul evenimentului.

În plus, s-a descoperit că doi dintre suspecți au călătorit fără restricții între Rusia și Turcia, revenind împreună în Rusia pe 2 martie. Autoritățile turce suspectează că cei doi s-ar fi radicalizat în Rusia, având în vedere perioada scurtă petrecută în Turcia.

Patru suspecți principali au fost arestați și riscă închisoare pe viață, iar alți trei au fost reținuți sub suspiciunea de complicitate la atac. Autoritățile ruse au indicat că cel puțin unul dintre suspecți este originar din Tadjikistan, iar un altul, arestat împreună cu tatăl și un frate, este născut în aceeași țară și deține cetățenie rusă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---