Pasagerii din submersibilul Titan au decedat. Mai multe resturi are submarinului au fost găsite în larg

23 iun. 2023, 08:48
Youtube/Știrile PRO TV
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Cei cinci pasageri ai submarinului Titan, care urmau să ajungă în locul în care se află epava vestitului Titanic, au decedat. Compania care a organizat expediția a anunțat tragica veste.

Implozie în submarinul Titan. Pasagerii de la bord au decedat

„Membrii echipajului Titan nu mai sunt. Deplângem dispariția lor!”.

Acesta a fost mesajul transmis de către firma care s-a ocupat de organizarea călătoriei în care cinci persoane și au găsit sfârșitul.

Garda de Coastă americană a anunțat în mod oficial despre tragedia care a avut loc și a afirmat că în zona de căutare au fost identificate mai multe resturi ale submarinului.

„Un ROV - vehicul controlat de la distanță de la bordul navei Horizon Arctic a descoperit conul din partea din spate a submersibiliului Titan, la circa 480 de metri de prora Titanicului, pe fundul apei. ROV-ul a găsit apoi și alte resturi. După consultarea cu experți ai comandamentului de căutare am constatat că resturile au legătură cu pierderea catastrofală a camerei de presiune. După ce am ajuns la această concluzie, am anunțat imediat familiile (pasagerilor). În numele Gărzii de Coastă a Statelor Unite și a întregului comandament de căutare, transmit sincere condoleanțe familiilor”, a transmis John Mauger, contraamiral al Gărzii de Coastă SUA.

Cine erau cei cinci pasageri de la bordul submersibilului Titan

În total, cinci părți componente ale submersibilului au fost descoperite în larg, în zona de căutare. Autoritățile spun că aceste componente sunt unele importante, care le-au confirmat căutătorilor că este vorba despre Titan. Duminică, submersibilul a coborât în adâncurile Atlanticului cu cinci persoane la bord pentru a vedea rămășițele vestitului Titanic.

Printre pasagerii de la bord se aflau: miliardarul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, omul de afaceri britanico-pakistanez Shahzada Dawood de 48 de ani și fiul său Suleman Dawood, care avea doar 19 ani, Paul-Henry Nargeolet, un fost scafandru din Marina Franceză, care avea 77 de ani și care a mai explorat epava Titanicului, în trecut.

Alături de cei patru pasageri se afla și Stockton Rush, fondatorul și directorul general al OceanGate, compania care a organizat excursii în fiecare an către epava Titanicului. Echipajele specializate vor continua să caute trupurile neînsuflețite ale celor 5 pasageri în adâncuri, însă șansele că acestea vor fi recuperate sunt minime.

Căutările vor continua de la distanță

„Este un mediu incredibil de dificil acolo jos, pe fundul mării, iar resturile găsite sunt un indiciu că a avut loc o implozie catastrofală a navei, așa că vom continua căutările în acea zonă”, a mai transmis John Mauger, contraamiral al Gărzii de Coastă SUA.

Totodată, Garda de Coastă a mai menționat că toate echipajele care au participat la această operațiune de salvare vor fi trimise acasă. Operațiunea de căutare va continua de la distanță, însă autoritățile spun că va fi nevoie de mult timp până când se va putea reconstitui cronologia exactă a evenimentelor ce au avut loc în larg.

După ce s-a anunțat dispariția submarinului Titan, șapte nave și mai multe vehicule subacvatice care erau comandate de la distanță au fost mobilizate pentru a căuta submersibilul dispărut. Căutările au durat cinci zile și s-au întins pe o suprafață de aproximativ 26.000 de kilometri pătrați. Resturile navei au fost identificate de un submarin canadian operat de la distanță.



Citeste si