Iga Swiatek, în Finala WTA Doha După Retragerea Karolinei Pliskova

16 feb. 2024, 18:26
Foto: Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Iga Swiatek avansează în finala de la Doha după retragerea lui Pliskova, datorită durerilor de spate.

Iga Swiatek, numărul unu mondial în tenisul feminin, și-a asigurat un loc în finala prestigiosului turneu WTA 500 de la Doha, fără să fie nevoie să își testeze abilitățile pe teren în penultimul act al competiției. Calificarea i-a fost oferită pe tavă după ce adversara sa, cehoaica Karolina Pliskova, a fost nevoită să se retragă din cauza unor dureri la nivelul spatelui.

Karolina Pliskova, care a avut o săptămână încărcată, cu opt partide disputate în tot atâtea zile, a ajuns la capătul puterilor. Succesele ei consecutive la Cluj-Napoca, unde a triumfat la Transylvania Open 2024, și parcursul impresionant de la Doha, unde a învins adversare de top, nu au fost suficiente să o mențină în cursa pentru titlu. Durerile lombare au determinat-o să se retragă, lăsând-o pe Swiatek să avanseze fără joc în finală.

Swiatek, care a dominat confruntările directe cu Pliskova, inclusiv o victorie categorică în finala de la Roma din 2021, va înfrunta pentru trofeu câștigătoarea dintre puternica jucătoare din Kazahstan, Elena Rybakina, și experimentata rusoaică Anastasia Pavlyuchenkova. Cu un palmares impresionant și un joc solid, Swiatek rămâne favorita principală pentru a adăuga încă un titlu la colecția sa.




Citeste si