Germania și Elveția se califică în optimi la EURO 2024, Ungaria speră după victorie dramatică

24 iun. 2024, 08:53
Laszlo66/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Germania și Elveția avansează în optimile Euro 2024, Ungaria speră după victoria tensionată cu Scoția.

Germania și Elveția au obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024, în urma meciurilor disputate în grupa A. Germania a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Elveția la Frankfurt, în timp ce Ungaria a învins Scoția cu 1-0, grație unui gol înscris în prelungiri.

La Stuttgart, meciul dintre Scoția și Ungaria a fost decisiv pentru ambele echipe în speranța calificării. Partida a fost echilibrată, cu puține ocazii de gol, dar cu momente tensionate, inclusiv o cerere de penalty a Ungariei respinsă de VAR. În cele din urmă, Kevin Csoboth a marcat golul victoriei pentru Ungaria în minutul 90+10.

În celălalt meci al grupei, Germania, deja calificată, a avut un gol anulat pentru ofsaid, în timp ce Elveția a deschis scorul prin Dan Ndoye. Germanii au ratat o serie de ocazii, dar au reușit să egaleze în prelungiri prin Niclas Fullkrug.

Germania a terminat pe primul loc în grupă cu 7 puncte, urmată de Elveția cu 5 puncte. Ungaria se află pe locul trei cu 3 puncte și încă speră la calificarea în optimi ca una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul trei.

Într-un alt eveniment marcant al meciului Scoția - Ungaria, atacantul Barnabas Varga a suferit o accidentare gravă, prăbușindu-se pe teren și fiind scos pe targă. Selecționerul Ungariei, Marco Rossi, a confirmat că Varga este în afara oricărui pericol, dar va necesita o intervenție chirurgicală și nu va mai putea participa la turneu. Coechipierii săi au dedicat victoria lui Varga, iar starea acestuia este acum stabilă, conform Federației Maghiare de Fotbal.



Citeste si