Explozie de proporții la Șantierul Naval Midia. Trei persoane au fost rănite

07 apr. 2023, 10:52
ZHMURCHAK/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

O explozie puternică s-a produs, vineri dimineață, la Șantierul Naval Midia. Trei muncitori au fost răniți în urma incidentului.

Explozie la o navă de pe Șantierul Naval Midia

Incident pe Șantierul Naval Midia. O explozie a avut loc pe o navă de marfă, care se afla în reparații. În urma exploziei, trei persoane au avut de suferit.

"O explozie puternică s-a produs în această dimineață la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Nava de transport mărfuri generale se afla pentru reparații în Șantierul Naval Midia.", a transmis conducerea Autorității Navale Române.

La scurt timp de la incident, la fața locului au ajuns de urgență Stația Midia, cu 2 autospeciale cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD B. Detașamentul Port, cu 1 autospecială de transport persoane victime multiple. 

Detașamentul Fripis a trimis 1 autospecială cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare. Detașamentul Palas cu 1 SMURD C și 2 ambulanțe SAJ.

„Au fost alocate la locul intervenţiei 4 autospeciale de intervenţie, 2 ambulanţe de la ISU şi 2 de la SAJ, un echipaj de transport victime-multiple o maşină de descarcere şi un echipaj C.B.R.N. La faţa locului, s-a confirmat că a fost vorba despre o explozie, neurmată de incendiu şi trei persoane care au fost implicate. Nava e ancorată la doc, se executau reparaţii. Acesta a fost şi motivul pentru care a avut loc explozia: a fost vorba despre o acumulare de gaze, care s-au aprins.”, a declarat Alexandru Costache, șef centru operațional ISU Dobrogea.

Cei trei muncitori care au fost răniți în urma exploziei puternice au fost transportați la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Din ce cauză s-a produs explozia

Potrivit primelor informații, explozia care s-a produs vineri dimineață la Șantierul Naval Midia (Cap Midia), în urmă căreia au fost rănite trei persoane, a fost provocată de o acumulare de gaze și s-a produs în momentul în care se efectuau reparații la o navă. 

Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu. Până la moment au fost înregistrate trei victime care au fost rănite. Două dintre acestea s-au ales cu arsuri la nivelul feței, iar a treia este intoxicată cu fum. În urma exploziei nu au fost raportate nici decese. Se presupune că explozia ar fi avut loc la un motor termic.



Citeste si