Calitate la un preț accesibil: de ce echipamentele refurbished merită luate în considerare

31 mai 2024, 12:35
Sursa: https://www.freepik.com
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

 Conceptul refurbished a devenit în ultimul timp singura opțiune viabilă atât pentru companiile de mari dimensiuni, cât și pentru cele aflate la început de drum.


Calitatea pe care o oferă se ridică la cele mai înalte standarde și se apropie foarte mult de cea a modelelor noi. Laptopurile recondiționate reprezintă, așadar, investiții de lungă durată atât din punct de vedere al eficienței înregistrate, cât și al gradului de sustenabilitate.

Nu le-ai integrat încă la nivelul etapelor de lucru? Ar fi momentul să o faci. Mai multe despre avantajele pe care le oferă achiziția poți afla în rândurile de mai jos.

Refurbished înseamnă economisirea banilor fără a compromite calitatea


Sursa foto: https://www.freepik.com


Alegerea unui laptop dell refurbished este o soluție cu efecte directe asupra bugetului business-ului, dar și a resurselor mediului înconjurător. Deși mulți au impresia că dispozitivele recondiționate nu mai prezintă aceeași performanță tehnică, realitatea este cu totul alta. O întreagă echipă de specialiști este responsabilă pentru verificarea atentă a calculatoarelor. Nu sunt vizate doar aspecte care țin de viteza de încărcare sau experiența de navigare. Este luat în considerare și nivelul de securitate, care este esențial în asigurarea unui grad optim de productivitate.

Chiar dacă nu diferă cu mult de opțiunile abia scoase pe piață, cele refurbished pot fi achiziționate la prețuri mult mai scăzute. Sunt disponibile adesea la prețuri cu până la 50% mai mici. Reducerea bugetului alocat pentru investiții îți va oferi implicit posibilitatea de a-ți concentra eforturile asupra altor aspecte administrative. Spre exemplu, vei avea mai multe resurse pentru a gândi strategia de marketing.

Cum sunt pregătite și verificate echipamentele refurbished pentru o performanță optimă


Odată ajunse pe mâna experților, laptopurile sunt supuse unui proces riguros care implică toate activitățile necesare asigurării unui randament optim și anume:

  • Testarea componentelor și verificarea funcțiilor de bază. Mai întâi, este analizat standardul de funcționalitate pentru a identifica eventualele probleme sau riscuri asupra eficienței. Se derulează și o inspecție vizuală, dar și o testare a tuturor porturilor și butoanelor.
  • Efectuarea reparațiilor necesare. Se fac modificări atât asupra pieselor, cât și a sistemului de operare. Scopul principal este de a ajusta orice fel de eroare pentru a oferi în final o experiență personalizată. Se testează memoria RAM, hard disk-ul, procesorul, placa video și alte componente cheie.
  • Curățarea pieselor. Se utilizează tehnici specializate pentru a nu deteriora componentele delicate. Se curăță tastatura, touchpad-ul, ecranul și alte suprafețe expuse utilizării excesive. Praful și impuritățile acumulate la nivelul laptopurilor sunt factori care duc la scăderea performanței și a vitezei de încărcare.
  • Instalarea sistemului de operare. Producătorii recunoscuți pentru calitatea pe care o oferă optează pentru versiuni actualizate. Dispozitivele sunt configurate conform preferințelor utilizatorului, iar funcțiile de bază adaptate la fluxul de lucru al companiei. Se instalează toate actualizările de securitate și software-ul necesar.
  • Punerea în vânzare a modelelor de calculatoare refurbished, conform reglementărilor internaționale de calitate și siguranță. Furnizorii de încredere oferă garanție și transportă echipamentele, fără a exista riscul deteriorării. Echipamentul este supus unei ultime testări amănunțite pentru a se asigura că funcționează impecabil.


Ce oferă furnizorii pentru a asigura satisfacția și siguranța cumpărătorilor


Sursa foto: https://www.freepik.com


 Furnizorii de laptopuri recondiționate își iau în serios misiunea de a oferi atât companiilor, cât și utilizatorilor obișnuiți produse profesionale. Conceptul refurbished a căpătat o popularitate sporită în ultimul timp, tocmai datorită avantajelor diverse pe care le garantează. Iată doar câteva dintre beneficiile pe care majoritatea producătorilor le pun la dispoziție:

  • Garanție care poate varia de la câteva luni la un an sau mai mult. Astfel, orice defecțiune care apare pe parcursul utilizării poate fi reparată. Pe lângă problemele de funcționare, sun vizate și cele de fabricație. Poți opta inclusiv pentru extinderea perioadei, contra cost. În cazul în care deții o infrastructură IT complexă, garanția e mai mult decât necesară.
  • Multe companii au politici de retur flexibile care permit clienților să returneze echipamentul refurbished în termen de 30 de zile. În cazul în care laptopul nu se ridică la nivelul așteptărilor, te poți bucura de o rambursare completă sau de un schimb echitabil. În orice caz, avantajele sunt de partea ta.
  • Serviciul de asistență tehnică poate fi accesat ori de câte ori întâmpini vreo eroare. Echipa de experți poate fi contactată atât prin telefon sau mail, cât și direct pe site-ul oficial. Înainte de a face achiziția ar fi bine să te interesezi cu privire la gestionarea comunicării cu actualii și potențialii clienți.


Cauți un laptop lenovo refurbished, dar nu ești pe deplin convins cu privire la beneficiile investiției? Nu-ți face probleme, echipamentele sunt recondiționate de specialiști cu experiență în domeniu și repuse în vânzare conform prevederilor actuale de siguranță și calitate. Ba mai mult, pot fi cumpărate mult mai ieftin decât cele noi, chiar dacă performanța tehnică este aceeași.



Alege și tu să integrezi conceptul refurbished la nivelul companiei, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!



Citeste si

Horoscop 24 iunie 2024 24 iun. 2024, 04:00